Om Banedanmark

I Banedanmark er vores opgaver både små og store inden for drift, vedligehold og udvikling. Vi brænder for det, vi laver, og det præger både vores virksomhed og arbejdsmiljø, der er kendetegnet af et højt, fagligt niveau og ekspertise. Vi er en statsvirksomhed under Transport- og Bygningsministeriet med ansvar for, at vedligeholde, forny og udbygge jernbanen, så den hele tiden har en tilstand og kapacitet, der gør det muligt at køre tog i Danmark. Samtidig er vi i fuld gang med at udbygge jernbanen til fremtidens behov, så det på sigt er muligt at fordoble passager- og godstransporten.

Formålet er, at passagererne får en attraktiv togrejse - både i dag og i fremtiden. Vi er også en landsdækkende virksomhed med godt 2.200 engagerede medarbejdere, der arbejder hver dag året rundt for, at togtrafikken kan afvikles smidigt og til tiden. Vi styrer og overvåger togtrafikken, hvor mere end 3.000 tog hver dag kører på over 2.000 kilometer jernbane. Blandt andet sørger vi for, at passagerne bliver informeret om togtrafikken på mere end 300 stationer rundt om på fjernbanen. Vi opdaterer passagererne om dagens 40.000 afgange og ankomster, og når trafikken ikke kører helt efter planen, er det vores opgave sammen med vores operatører at give klar trafikinformation.

Derudover udvikler vi også jernbanen gennem store projekter som f.eks. Signalprogrammet, Elektrificeringsprogrammet, Den nye bane København-Ringsted og andre store anlægsprojekter som alle varetages af vores Anlægsdivision. Alt dette kan du læse meget mere om på vores hjemmeside www.banedanmark.dk.