Gå til hovedindhold
Career Guides
Jobfinder, Karriereguide
Ved du, hvornår det er allerbedst at skyde sin ansøgning af sted? Det har nemlig markant indflydelse på dine chancer for at komme til jobsamtale og få jobbet. Og hvad gør du egentlig med uopfordrede ansøgninger?
Jobfinder, Karriereguide
Ingeniøren har samlet optagelsestallene for alle ingeniøruddannelser i Danmark. Se, hvad der er mest populært blandt de kommende ingeniører.
Arbejdsmiljø, Jobfinder, Karriereguide
Hvis du vil slippe for en irriterende kollega, må du ændre på din egen adfærd, lyder rådet fra coach Mathilde Feldstedt, som opfordrer til at sætte klare grænser, lytte og have is i maven, når du er tvunget til at samarbejde med en kollega, der får nakkehårene til at stritte
Karriereguide, Jobfinder
Er du et tvivl om, hvad du har mest lyst til at arbejde med, kan et toårigt graduateprogram hjælpe til at spore dig ind på, hvad du vil arbejde med. Men det kan også være et hårdt nomadeliv.
Jobfinder, Karriereguide
Er du ked af dit arbejde, er det vigtigt at holde hovedet koldt og holde dine tanker for sig selv, lyder rådet fra Mary Kobia, karriererådgiver i IAK.
Jobfinder, Karriereguide
Med et kodet jobopslag jagter Forsvarets Efterretningstjeneste nye medarbejdere, der skal indgå i tjenestens nye hacker-akademi.
Arbejdsmiljø, Karriereguide, Jobfinder
Hvad enten din fornemmelse er rigtig eller ej, så vil du yde et ringere stykke arbejde på jobbet, hvis du ikke føler, at du kan stole på dine kolleger. Her er ni tegn på, at du kan have ret
Jobfinder, Karriereguide
Ingeniørhøjskolen på Aarhus Universitet er klar med en komplet online ingeniøruddannelse. Fra august 2015 kan du læse til elektroingeniør uden at forlade hjemmet. Målet med uddannelsen er at give en ny type studerende mulighed for at læse til ingeniør.
Jobsøgning, Karriereguide, Jobfinder
Find inspiration til at stille dit CV op på en måde, der fremhæver din teoretiske og praktiske erfaring. Se eksemplet før og efter hjælpen fra karrierekonsulenten.
Jobfinder, Karriereguide
Vær varsom med indholdet af de mails, du skriver fra din arbejdsmail. Højesteret har netop fastslået, at det er lovligt for arbejdsgiveren at læse med - i særlige tilfælde.
Jobfinder, Karriereguide
Vil du være generalist eller specialist? Vil du til udlandet eller ej? Det er et par af de ting, du skal vide, før du træffer dit valg.
Karriereguide, Jobfinder
Fem ud af otte fagretninger har nu en ledighed under to procent, og det skaber lønpres, mener Ingeniørforeningen, der bliver bakket op af arbejdsmarkedsforsker. DI advarer om, at opsvinget risikerer at gå i stå, før det kommer i gang på grund af ingeniørmangel.
Karriereguide, Jobfinder
Dansk ingeniør oplevede udstationering i Dubai som en fantastisk læreproces, der gav masser af nyt input på cv’et. Og selv om hierarkiet er mere tydeligt end herhjemme, blev mange fordomme gjort til skamme.
Rekruttering, Karriereguide, Jobfinder
Ingeniørerne straffer i Ingeniørens Profilanalyse 2014 det tidligere Thrane & Thrane, der nu er blevet en forretningsenhed under den britiske Cobham-koncern, med årets største fald i parameteret Ledelse.
Karriereguide, Jobfinder
Nyeste tal fra Forsknings- og Innovationsstyrelsen viser, at færdiguddannede erhvervs-ph.d.er inden for teknisk videnskab i gennemsnit tjener 5.000 kroner mere om måneden, end de traditionelle ph.d.er.
Karriereguide, Jobfinder
De mest intelligente lever med en øget risiko for at blive fyret. Forandringskonsulent med særlig indsigt i landets bedst begavede oplister syv grunde til, at netop de er i særlig risiko for at bliver hældt ud
Karriereguide, Jobfinder
Hvilke svagheder kan du trygt fortælle om, og hvilke skal du holde mund med til jobsamtalen? Karriererådgiver Edith Kahlke giver fem råd til, hvordan du præsenterer dine mindre flatterende sider over for en kommende arbejdsgiver.
Jobfinder, Karriereguide
Som nyuddannet er den første lønseddel magisk, og en kærkommen arvtager for SU’en. Se, hvilken branche der udbetalte den højeste startløn i 2014.
Karriereplanlægning, Karriereguide, Jobfinder
Hvis du bokser med følgende overvejelser, bør du droppe det faste arbejde og forfølge drømmen om at blive selvstændig.
Arbejdsmiljø, Karriereguide, Jobfinder
Det er let at genkende den passiv-aggressive kollega eller chef, der siger én ting til dig og noget helt andet om det bag din ryg. Men kan du kende tegnene hos dig selv? Tjek her, om du er passiv-aggressiv på jobbet.