Gå til hovedindhold
search
Career Guides
Jobfinder, Karriereguide
Et skift væk fra ingeniørfaget over i en helt anden branche lykkes bedst, hvis man kan gøre brug af sine hidtidige kompetencer, lyder budskabet fra Christina Just.
Jobfinder, Karriereguide
Det er vigtigt at overveje, hvorfor en kollega opleves besværlig, og fokusere på, hvordan man bedst muligt kan løse opgaverne sammen, lyder nogle af rådene fra Edith Kahlke.
Karriereguide, Jobfinder
De fleste vil gerne hjælpe kolleger, der begynder at udvise symptomer på stress. Men hvis vi ikke gør det rigtige, kan vi ende med at forværre situationen. Læs her, hvad du aldrig skal sige, og hvad du godt må sige
Stresshåndtering, Karriereguide, Jobfinder
Fred og ro derhjemme forværrer jobrelateret stress, mens jobbet paradoksalt nok er bedst til at fjerne det igen, mener psykiater. Hvis altså vilkårene på arbejdspladsen ændres.
Jobfinder, Karriereguide
Ingeniørhøjskolen på Aarhus Universitet er klar med en komplet online ingeniøruddannelse. Fra august 2015 kan du læse til elektroingeniør uden at forlade hjemmet. Målet med uddannelsen er at give en ny type studerende mulighed for at læse til ingeniør.
Jobfinder, Karriereguide
Hvis du stiller de rigtige spørgsmål, starter din jobsamtale allerede i telefonen. Det mener karriererådgiver i IDA, som afslører, hvilke spørgsmål du skal stille for at få et forspring
Jobsøgning, Karriereguide, Jobfinder
Tjek denne enkle grafik, der fortæller dig, om det er nu, du skal skifte dit nuværende job ud med noget mere spændende og tilfredsstillende
Jobfinder, Karriereguide
Et it-firma fik i 2017 en pris for at være den sjoveste arbejdsplads i Europa. Hemmeligheden bag er fridage til computerspil og fredage med fri leg.
Jobfinder, Karriereguide
Som det første sted uden for USA åbner Silicon Valley-fænomenet Singularity Valley sit første store uddannelsessted i København. 5000 nyrenoverede kvadratmeter skal huse et hub for innovation og iværksætteri
Karriereguide, Jobfinder
Det er ikke ligegyldigt, om du bevæger dig rundt i forskellige stillinger internt på din arbejdsplads eller flytter til en anden, hvis du vil gavne løn og karriere mest.
Karriereguide, Jobfinder
Sig ja til et job, selv om lønnen ikke følger IDAs anbefaling – men skift til et andet, når du kan, lyder IDAs råd til nyuddannede ingeniører.
Karriereguide, Jobfinder
Drømmer du om livet som selvstændig? Serieiværksætter Karsten Vandrup giver sine bedste råd til, hvordan du skaffer likvider til start-up-virksomheden via de såkaldte equity crowdfunding-sites
Karriereplanlægning, Karriereguide, Jobfinder
Hvis du bokser med følgende overvejelser, bør du droppe det faste arbejde og forfølge drømmen om at blive selvstændig.
Karriereguide, Jobfinder
De ser chefen som et helt menneske, taler ham midt imod, men klapper også i, når det er nødvendigt. Få her en karakteristik af en medarbejdertype, som chefen trygt kan stole på.
Karriereguide, Jobfinder
Interne forfremmelser er ikke altid uden problemer. De forbi­gåede skumler, og der bliver pludselig stille, når du sætter dig ved frokostbordet. Læs her, hvad du og din arbejdsplads skal være opmærksomme på, når du skifter rolle.
Arbejdsmiljø, Karriereguide, Jobfinder
Det er let at genkende den passiv-aggressive kollega eller chef, der siger én ting til dig og noget helt andet om det bag din ryg. Men kan du kende tegnene hos dig selv? Tjek her, om du er passiv-aggressiv på jobbet.
Karriereguide, Jobfinder
Det er ikke alle jobmuligheder, der er din tid og energi værd. Her er nogle advarselslamper, du bør være opmærksom på.
Jobfinder, Karriereguide
Den ubeslutsomme chef, den usikre chef og den chef, der bare altid ved bedst. Det kan dræbe selv den mest ihærdige medarbejders gejst at arbejde under sådan én. Men her finder du råd til, hvordan du tackler de dårlige chefer.
Jobfinder, Karriereguide
Får du lige så meget som dine kolleger? Grundig forberedelse er vigtig inden lønforhandlingen, påpeger Line Sjøntoft Frederiksen fra IDA.
Karriereguide, Jobfinder
It-virksomheden Netcompany foretrækker at ansatte yngre medarbejdere frem for ældre. »De ældre er ofte forkælede og har svært ved at flytte deres faggrænser,« siger den administrerende direktør.