Gå til hovedindhold
Career Guides
Jobfinder, Karriereguide
Fremover behøver du ikke gætte dig til, hvad dine fagfæller tjener. Nu giver Jobfinder.dk dig direkte adgang til en del af Ingeniørforeningens lønstatistik.
Karriereguide, Jobfinder
Var græsset alligevel ikke grønnere på den anden side? Her er en række råd til, hvordan du uden at tabe ansigt bedst ansøger om et job i en virksomhed, som du tidligere har været ansat i.
Jobfinder, Karriereguide
Ingeniøren har samlet optagelsestallene for alle ingeniøruddannelser i Danmark. Se, hvad der er mest populært blandt de kommende ingeniører.
Jobfinder, Karriereguide
Vær varsom med indholdet af de mails, du skriver fra din arbejdsmail. Højesteret har netop fastslået, at det er lovligt for arbejdsgiveren at læse med - i særlige tilfælde.
Karriereguide, Jobfinder
Hård konkurrence om kompetencer presser løn-niveauet blandt it-folk i finanssektoren i vejret. It-medarbejdere uden ledelsesansvar tjener knap 60.000 kr. om måneden.
Jobfinder, Karriereguide
Hvad gør din arbejdsdag til en god dag? Hvornår får du dit kick, og hvad skal der til? Det er vigtigt at tænke over for at have et sundt arbejdsliv, mener forfatter Helle Hedegaard Hein.
Jobfinder, Karriereguide
Juridisk konsulent i IDA Line Sjøntoft Frederiksen forklarer, hvad man skal være særligt opmærksom på, når man siger ja til projektansættelse i store rådgivningsvirksomheder.
Karriereguide, Jobfinder
Det er ofte de samme fejl, der går igen i ingeniørers CV, vurderer headhunter Belinda Bramsnæs. Læs hendes bud på det optimale ingeniør-CV.
Karriereguide, Jobfinder
De ord, du bruger til at beskrive dig selv og dine egenskaber i dit cv, kan skabe en reaktion hos læseren, der dømmer dig hurtigere end et blink med øjet. Her er ti ord, som du bør overveje at holde dig fra.
Karriereguide, Jobfinder
Lad være med at bruse frem og tro, at du skal vende hele virksomheden på hovedet, når du begynder i et nyt job. Tre ledere giver her deres gode råd til, hvordan du giver et godt indtryk af dig selv første dag på jobbet.
Karriereguide, Jobfinder
Det er ikke alle jobmuligheder, der er din tid og energi værd. Her er nogle advarselslamper, du bør være opmærksom på.
Karriereguide, Jobfinder
Hvis du ønsker at gøre dig selv interessant for de arbejdsgivere, der jagter nye medarbejdere på LinkedIn, skal du have en stærk overskrift på din profil, Sådan her gør du.
Karriereguide, Jobfinder
Du slipper sjældent for at skulle svare på, hvorfor virksomheden skal vælge lige netop dig til jobbet. Her er seks råd til, hvordan du svarer på det frygtede spørgsmål til jobsamtalen.
Jobfinder, Karriereguide
Find først ud af, om virksomheden har opslået et job. Sender du en uopfordret ansøgning, skal den være personlig, specifik og motiveret, råder Marie Arildsen, afdelingsleder for rekruttering i Grundfos.
Jobfinder, Karriereguide
De to a-kasser IAK og AAK fusionerer om halvanden uge. De har sendt deres gamle navne på museum og døbt den nye fælles a-kasse: Akademikernes.
Karriereguide, Jobfinder
Ingeniørforeningens anbefalede begyndelsesløn skaber mere frustration end glæde, oplever HR-chef i sønderjyske Linak. Han mener, at den burde tage hensyn til forskelle mellem københavnske og jyske virksomheder.
Jobfinder, Karriereguide
Flere jobtilbud er lig med mere magt til jobsøgeren, mener en ekspert, mens en anden advarer mod at fokusere på lønnen.
Karriereguide, Jobfinder
Ledige ingeniører skal efteruddannes for at undgå flaskehalse, ellers går samfundet og virksomhederne glip af vækst, lyder det fra AR-formand.
Rekruttering, Karriereguide, Jobfinder
Ingeniørerne straffer i Ingeniørens Profilanalyse 2014 det tidligere Thrane & Thrane, der nu er blevet en forretningsenhed under den britiske Cobham-koncern, med årets største fald i parameteret Ledelse.
Jobsøgning, Karriereguide, Jobfinder
Ved at være proaktiv øger du dine chancer for at komme videre i rekrutteringsforløbet efter et jobinterview. Amerikansk HR-ansvarlig har et basalt tip til jobsøgende efter at have behandlet over 300 jobansøgninger på fire måneder.