Career Guides
Jobfinder, Karriereguide
At præsentere sig selv i en ansøgning er ofte en balancegang. Du må ikke være for ydmyg, men heller ikke overdrive.
Jobfinder, Karriereguide
Dårlig ledelse får en stor del ingeniører til at skifte job. Fem kendetegn afslører, hvorvidt din leder er en ringe chef.
Jobfinder, Karriereguide
Et jobtilbud er ikke mejslet i granit. Derfor skal du ikke på forhånd sige nej til et dårligt udspil fra arbejdsgiveren. Læs her, hvad en førende amerikansk headhunter mener, at du skal sige i stedet.
Karriereguide, Jobfinder
På udkig efter en lønstigning? Her er guiden til 20 færdigheder, som er efterspurgte i it-branchen lige nu.
Karriereguide, Jobfinder
Nyeste tal fra Forsknings- og Innovationsstyrelsen viser, at færdiguddannede erhvervs-ph.d.er inden for teknisk videnskab i gennemsnit tjener 5.000 kroner mere om måneden, end de traditionelle ph.d.er.
Karriereguide, Jobfinder
It-virksomheden Netcompany foretrækker at ansatte yngre medarbejdere frem for ældre. »De ældre er ofte forkælede og har svært ved at flytte deres faggrænser,« siger den administrerende direktør.
Karriereguide, Jobfinder
Kontrolfreaks ødelægger sig selv og deres omgivelser i en misforstået opfattelse af, at det er muligt at kontrollere alt. I stedet tyranniserer de alt. Her er de syv tegn, der afslører en kontrolfreak - og to gode råd til, hvordan man lærer at slippe kontrollen
Jobfinder, Karriereguide
Lad være med at bruse frem og tro, at du skal vende hele virksomheden på hovedet, når du begynder i et nyt job. Tre ledere giver her deres gode råd til, hvordan du giver et godt indtryk af dig selv første dag på jobbet.
Jobfinder, Karriereguide
Har en lederuddannelse som f.eks. MBA ikke ført til væsentlige karrierehop, fortæller den historien om uforløste karriere­ambitioner – og den slags skræmmer kommende arbejdsgivere, lyder det fra headhunter.
Stresshåndtering, Karriereguide, Jobfinder
Fred og ro derhjemme forværrer jobrelateret stress, mens jobbet paradoksalt nok er bedst til at fjerne det igen, mener psykiater. Hvis altså vilkårene på arbejdspladsen ændres.
Jobfinder, Karriereguide
Marie Arildsen, afdelingsleder for rekruttering i Grundfos, forklarer hvad der er god praksis, når du som jobsøgende vil i kontakt med en arbejdsgiver.
Jobfinder, Karriereguide
Er du ked af dit arbejde, er det vigtigt at holde hovedet koldt og holde dine tanker for sig selv, lyder rådet fra Mary Kobia, karriererådgiver i IAK.
Karriereguide, Jobfinder
Skal du til jobsamtale? Her er ti tips til, hvordan du stiller spørgsmål, som både giver dig svar på, om virksomheden er det rigtige match for dig - og samtidig skiller dig ud fra mængden.
Arbejdsmiljø, Jobfinder, Karriereguide
Introverte føler sig fejlplacerede og oversete på moderne arbejdspladser. Ærgerligt, for trives de ikke, svækker det innovationen, lyder det fra amerikansk forfatter.
Karriereguide, Jobfinder
I et åbent brev revser den nyuddannede ledige inge­niør Alina Protsyk både po­litikere og virksomheder: Trods faldende ingeniør­arbejdsløshed står dimittendledigheden i stampe.
Jobfinder, Karriereguide
Et skift væk fra ingeniørfaget over i en helt anden branche lykkes bedst, hvis man kan gøre brug af sine hidtidige kompetencer, lyder budskabet fra Christina Just.
Jobfinder, Karriereguide
Det er ikke ligegyldigt, hvornår du beder om lønforhøjelse. Og MUS-samtalen er i hvert fald det forkerte sted. Her er tre gode tidspunkter
Karriereguide, Jobfinder
Fem ud af otte fagretninger har nu en ledighed under to procent, og det skaber lønpres, mener Ingeniørforeningen, der bliver bakket op af arbejdsmarkedsforsker. DI advarer om, at opsvinget risikerer at gå i stå, før det kommer i gang på grund af ingeniørmangel.
Jobfinder, Karriereguide
Tænk på virksomhedens behov og brug en ven som sparringspartner, når du forbereder dine svar, lyder nogle af rådene fra Edith Kahlke fra Jobfinders karrierepanel.
Karriereguide, Jobfinder
Det er ikke alle jobmuligheder, der er din tid og energi værd. Her er nogle advarselslamper, du bør være opmærksom på.