Skip to main content
Career Guides
Ansættelse, Karriereguide, Jobfinder
Er ingeniørmanglen en realitet eller et udtryk for virksomheder, der er alt for kræsne og kun ansætter bestemte typer af ingeniører? Kom med din mening og deltag i debatten
Jobfinder, Karriereguide
Læs hvordan du får foden indenfor hos Novo Nordisk og Novozymes, som løb med første- og andenpladsen i årets imageanalyse.
Arbejdsmiljø, Jobfinder, Karriereguide
Det er let at genkende den passiv-aggressive kollega eller chef, der siger én ting til dig og noget helt andet om det bag din ryg. Men kan du kende tegnene hos dig selv? Tjek her, om du er passiv-aggressiv på jobbet.
Jobfinder, Karriereguide
Er du ked af dit arbejde, er det vigtigt at holde hovedet koldt og holde dine tanker for sig selv, lyder rådet fra Mary Kobia, karriererådgiver i IAK.
Jobfinder, Karriereguide
Du skal forhandle løn i dit nye job eller vil gerne have mere i løn og synes måske også, at du fortjener det. Men det er ikke ligegyldigt, hvordan du spørger. Her er ni måder, du kan skyde dig selv i foden på under en lønforhandling.
Jobfinder, Karriereguide
Hvilke svagheder kan du trygt fortælle om, og hvilke skal du holde mund med til jobsamtalen? Karriererådgiver Edith Kahlke giver fem råd til, hvordan du præsenterer dine mindre flatterende sider over for en kommende arbejdsgiver.
Jobfinder, Karriereguide
Det kan være et sprængfarligt minefelt, hvordan du reagerer på ubehagelige bemærkninger fra dine kolleger og chefer. Her kommer 8 tips, som det er godt at være opmærksom på.
Jobfinder, Karriereguide
Interne forfremmelser er ikke altid uden problemer. De forbi­gåede skumler, og der bliver pludselig stille, når du sætter dig ved frokostbordet. Læs her, hvad du og din arbejdsplads skal være opmærksomme på, når du skifter rolle.
Jobfinder, Karriereguide
Fremover behøver du ikke gætte dig til, hvad dine fagfæller tjener. Nu giver Jobfinder.dk dig direkte adgang til en del af Ingeniørforeningens lønstatistik.
Jobfinder, Karriereguide
Den ubeslutsomme chef, den usikre chef og den chef, der bare altid ved bedst. Det kan dræbe selv den mest ihærdige medarbejders gejst at arbejde under sådan én. Men her finder du råd til, hvordan du tackler de dårlige chefer.
Jobfinder, Karriereguide
Du slipper sjældent for at skulle svare på, hvorfor virksomheden skal vælge lige netop dig til jobbet. Her er seks råd til, hvordan du svarer på det frygtede spørgsmål til jobsamtalen.
Karriereguide, Jobfinder
Ny rekrutteringsproces i Novo Nordisk skal sikre, at flere af de kandidater, der får afslag, alligevel ender med at få job et sted hos medicinalvaregiganten.
Jobfinder, Karriereguide
Som nyuddannet er den første lønseddel magisk, og en kærkommen arvtager for SU’en. Se, hvilken branche der udbetalte den højeste startløn i 2014.
Karriereguide, Jobfinder
Når virksomheder skriver deres stillingsopslag på engelsk, risikerer de, at danske ingeniører holder sig væk, mener headhunter. Vi er nødt til at annoncere på engelsk for at rekruttere tilstrækkeligt med folk, forklarer it-virksomhed.
Jobfinder, Karriereguide
Der er mere end 11.000 kroner i forskel mellem ingeniørernes gennemsnitsgage i den bedst lønnede og den dårligst lønnede region
Karriereguide, Jobfinder
Dansk ingeniør oplevede udstationering i Dubai som en fantastisk læreproces, der gav masser af nyt input på cv’et. Og selv om hierarkiet er mere tydeligt end herhjemme, blev mange fordomme gjort til skamme.
Arbejdsmiljø, Jobfinder, Karriereguide
Introverte føler sig fejlplacerede og oversete på moderne arbejdspladser. Ærgerligt, for trives de ikke, svækker det innovationen, lyder det fra amerikansk forfatter.
Jobfinder, Karriereguide
De første 100 dage i nyt job er afgørende for, hvordan du vil blive opfattet som leder. Ledelseskonsulent Lars Bo Hansen oplister otte faldgrupper, du bør undgå.
Jobfinder, Karriereguide
Et jobtilbud er ikke mejslet i granit. Derfor skal du ikke på forhånd sige nej til et dårligt udspil fra arbejdsgiveren. Læs her, hvad en førende amerikansk headhunter mener, at du skal sige i stedet.
Jobfinder, Karriereguide
Hvordan gør man en omfattende karriere overskuelig på et CV? Prøv at begrænse resuméet til én side, lyder rådet fra eksperter hos Novorésumé. Se hvordan, de har sammenfattet Teslas Elon Musks karriere på én enkelt side.