Skip to main content

4 tegn på at du er i gang med et skidt jobskifte

Det er ikke alle jobmuligheder, der er din tid og energi værd. Her er nogle advarselslamper, du bør være opmærksom på.

Du er til jobsamtale og får et godt førstehåndsindtryk af din potentielle arbejdsgiver. Men da du kommer tilbage ugen efter, er tre andre ansatte blevet fyret i mellemtiden.

Det er ikke altid, at en virksomhed har en god forretning, bare fordi kontoret er velindrettet, og produkter og services er i top. Ovenstående er et eksempel på et tydeligt faresignal i forbindelse med et jobskifte. Det skriver Forbes.

Nyt job? Find de bedste ingeniør- og it-job på Jobfinder

Men der kan også være andre faresignaler i ansættelsesforløbet. Her er skribent Liz Ryans bud på fire forhold, som tidligt i processen kan give dig en indikation på, om du spilder din tid.

Ujævnt ansættelsesforløb

Selvfølgelig kan det tage tid at komme igennem ansættelsesforløbet i en stor virksomhed. Sygdom eller force majeure kan også give forsinkelser.

Men hvis du bliver kaldt til samtale og ikke hører tilbage i flere uger og så bliver kaldt til samtale igen blot for igen at vente, så tænk dig om en ekstra gang. Hvis måden at ansætte på er så sjusket, hvordan vil det så ikke være at arbejde for dem?

Dine ønsker og behov er uden betydning

Så tidligt som muligt i et ansættelsesforløb bør du lægge mærke til, om du bliver betragtet som en værdsat samarbejdspartner, eller om du er så godt som usynlig for dem, der måske kan blive dine kolleger.

Læg mærke til ordlyden i deres mails og de eventuelle opgaver, de giver dig. Tænk over om de er meget lang tid om at besvare dine spørgsmål, eller om du overhovedet får svar.

Nogle gange oplever jobkandidater at få at vide til jobsamtalen, at der slet ikke er tid til deres spørgsmål. Et jobinterview handler om tovejskommunikation, og hvis ikke ikke din potentielle arbejdsgiver ser sådan på det, så er den helt gal.

De er uklare om dine vilkår

Selvfølgelig kan du have nogle spørgsmål til den første jobsamtale, som intervieweren ikke kan besvare. Men når du taler med den ansættelsesansvarlige, bør du kunne få svar på spørgsmål om arbejdsopgaver og løn. Og de svar skal holde vand.

Find et andet job, hvis arbejdsgiveren ikke kan fortælle dig, præcis hvilken afdeling du skal høre under. Find noget andet, hvis de ikke kan fortælle dig om detaljerne i dine vilkår.

Måden, ansættelsen foregår på, giver dig et indblik i virksomhedens kultur og ledelsesstil. Vær opmærksom på det.

Læs også: Sådan ved du at din karriere er gået i stå og du skal videre

Du får et ‘take it or leave it’-tilbud

Er din kommende arbejdsgiver afvisende over for at diskutere fremtidige løn- og ansættelsesvilkår med dig, er det et dårligt tegn. Afviser de med formuleringen om, at de har andre kandidater i kulissen til at tage jobbet, hvis du ikke accepterer deres udspil, bør du overveje nøje, om tilbuddet er noget for dig.

Det kan være fristende at tage imod et jobtilbud, når man pludselig får det serveret. Men en ‘take it or leave it-mentalitet' er ofte et udtryk for et overfladisk syn på de ansatte.

Gå hellere efter et job, hvor der er plads og tid til forhandling.