Gå til hovedindhold

Om Teracom Danmark A/S

Teracom Danmark projekterer, etablerer og driver landsdækkende IP- og broadcast infrastruktur

Teracom er totalleverandør af landsdækkende broadcastnetværk til både Public Service og til kommercielle radio- og tv-stationer. 

Med udgangspunkt i Teracoms egen IP- og broadcast-infrastruktur, samt vores landsdækkende serviceorganisation og døgnbemandede overvågnings center (NOC), leverer Teracom i også beredskabskritiske kommunikationsløsninger og services til blandt andet Kystradioen og det danske forsvar, samt teletjenester til danske teleoperatører.

Teracom er en uafhængig netværksoperatør og Internet Service Provider (ISP). Vi ejer og driver det landsdækkende netværk af høje sendemaster, der bl.a. benyttes til distributionen af tv og radio (AM/FM/DAB+) i Danmark. 
Samtidig har vi opbygget et nationalt, redundant og fiberbaseret IP-backbone- og access-netværk (3.500 km), der forbinder vores datacentre, sendemaster, knudepunkter og programudbydere og andre netværksoperatører og som tilsammen, er med til at sikre vores kunder en driftsikkerhed, i den absolut højeste klasse.

Specialiseret kompetence
Teracoms ingeniører, systemspecialister og teknikere har opbygget en højt specialiseret, viden og en solid erfaring fra design, projektering og etablering til drift og service af driftsikre IP- og broadcast-infrastrukturer til transmission af tv, radio, data og løsninger til kritisk kommunikation.

Vi tilbyder derfor også professionel rådgivning på højt niveau fra konceptudvikling over dækningsberegninger og udrulningsplaner til missionskritisk drift, service og droneinspektion.

Teracom kan tage ansvaret fra installation til drift og service
Afhængig af kundernes nuværende løsning, tilbyder vi en bred vifte af transmissionsforbindelser, fra fiber til radiokædelinks. Vi har egen landsdækkende serviceorganisation og vi overvåger alle installationer i vores døgnbemandede NOC (Network Operation Center), hvilket giver os mulighed for, at tage det fulde ansvar fra installation til drift og vedligeholdelse.

Teracom Danmark indgår i den svensk ejede Teracom Group, der er den ledende operatør af jordbaserede broadcast netværk i Norden. I koncernen indgår selskaberne Teracom AB og Teracom DK. Koncernen har ca. 575 ansatte, heraf 75 i Teracom DK, og omsætter for cirka 2 mia. SEK.