Om Qeqqata Kommunia

Qeqqata Kommunia
Qeqqeta Kommunia ligger på Grønlands vestkyst. Grønland er verdens største ø og de 56.000 indbyggere lever i byer og bygder spredt langs kyststrækningen og i fjordene. I Qeqqata Kommunia bor der lidt færre end 10.000 mennesker.

Kommunen på polarcirkelen 
Kommunen gennemskæres af Polarcirklen syd for bygden Itilleq.
Klimaet er arktisk, med temperaturer ned til minus 35º om vinteren og op til plus 20º om sommeren. 
Kommunen er isfri året rundt og får derfor kontinuerligt forsyninger hele året. 
Kommunen er den sydligste kommune hvor hundeslædekørsel er muligt, hvilket sker i Sisimiut. 
I kommunen ligger også Grønlands største lufthavn, Kangerlussuaq, der betjener både indenrigs- og udenrigsruter og som sammenbinder Grønlands vitale flytrafik.

Erhvervslivet 
Fiskeri er kommunens hovederhverv, og i begge hovedbyer er der flere store kuttere og trawlere, der især fisker rejer, krabber og torsk. Derudover er der mange fiskere og fangere både i byen og i bygderne, der fanger sæler og jager rensdyr og moskusokser.

Kangerlussuaq er som bygd i Grønland særlig, fordi den med sin lufthavn, og tilstedeværelsen af både militært personale og internationale forskerhold, har et veludviklet serviceerhverv, og en blomstrende turisme.

Et driftigt grønlandsk samfund 
Samtidig er turismen i kommunen et af fremtidens erhverv. Kommer man til Qeqqata Kommunia enten på besøg eller for at bo, venter der store oplevelser og rige udfordringer i et landskab fyldt med historie, natur og et driftigt og energisk hverdagsliv.