Singularity University åbner udviklingscenter i København

1. marts 2017 kl. 11:45
Singularity University åbner udviklingscenter i København
Illustration: Rawpixel.com/Bigstock.
Som det første sted uden for USA åbner Silicon Valley-fænomenet Singularity Valley sit første store uddannelsessted i København. 5000 nyrenoverede kvadratmeter skal huse et hub for innovation og iværksætteri
Artiklen er ældre end 30 dage

I årevis har danske it-folk valfartet til Silicon Valley for at deltage i kurser på det hypede Singularity University. Men nu kommer bjerget til Muhammed.

Netop i disse dage åbner den teknologiske videnshub sin største filial uden for USA i en 5000 kvm stor bygning i Copenhagen Science City mellem Nørrebro og Østerbro i København. Og det er ikke tilfældigt, at det er netop i Danmark, at Silicon Valley-fænomenet ser vækstmuligheder, forklarer Rob Nail, CEO og associeret stifter i en pressemeddelelse:

»Danmark er allerede anerkendt som en global leder indenfor mange områder som grøn teknologi, bioteknologi, pharma, telekom, IT og design bare for at nævne nogle få. Vores formål med samarbejdet er at bygge på disse succes’er og skabe endnu flere fremadrettet.«

Et hjem for startups og udvikling

Det nye uddannelsescenter kommer blandt andet til at huse en café, møde-og konferencefaciliteter og et makerspace, som er et moderne værksted udstyret med de nyeste maskiner og 3D printere, så det bliver nemt at lave prototyper.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Singularity University

  • Stiftet i 2008 af Ray Kurzweil og Peter Diamandis.
  • Over 20.000 kursister har deltaget på kurser under Singularity University.
  • Tænketanken eller det globale fællesskab, som det ynder at betegne sig selv, afholder konferencer og udbyder kurser inden for den nyeste teknologi til erhvervsledere samt til nystartede virksomheder.

Laila Pawlak, CEO for SingularityU Denmark, som filialen er kaldt, fortæller, at der bliver plads til både iværksættere og etablerede virksomheder i centeret.

»Bygningen kommer til at skabe et hjem for start-ups, vækstvirksomheder og etablerede virksomheders udviklingsafdelinger, der ønsker at skabe et stærkt community for innovation og iværksætteri i Danmark,« siger hun.

Lokal glæde over tilflytningen

Danske Bank er en af de virksomheder, der glæder sig over åbningen af SingularityU Denmark.

»I Danske Bank vil vi være helt i front inden for digitale løsninger og teknologi, der skaber værdi for vores kunder. Derfor ser viet stort potentiale i at få SingularityU Denmark forankret i Norden. Med dette partnerskab kan vi klæde endnu flere ledere og medarbejdere på til at skabe nye muligheder og bedre digitale løsninger for vores kunder,« siger finanskoncernens HR-direktør Henriette Fenger Ellekrog i en kommentar til åbningen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Også Thomas Bjørnholm, formand for Copenhagen Science City og prorektor på Københavns Universitet forventer store ting af den nye teknologihub.

»Vi glæder os over, at de vil være med til at udvikle mulighederne i vidensbyen, som i forvejen byder på forskning, virksomheder og uddannelse i verdensklasse. SingularityU vil være en vigtigkilde til inspiration for virksomheder, forskere og studerende til at skabe nye gennembrud. Dermed kan vi tiltrække flere internationale virksomheder og talenter til Greater Copenhagen.«

Vil gavne Danmarks digitale udvikling

Også erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) hilser det nye samarbejde velkommen.

»Danmark skal være helt fremme i den digitale omstilling, og udnytte digitaliseringen til at skabe vækst og forbedre vores samfund til glæde for alle danskere. Det kræver blandt andet, at medarbejdere, ledere og iværksættere hele tiden er opdateret om den nye teknologis muligheder. At Singularity University vælger at placere deres internationale hub i Danmark, er en anerkendelse af de potentialer, vi har her i Danmark og giver flere danske virksomheder mulighed for at komme på forkant med den digitale udvikling,« siger erhvervsministeren.

SingularityU Denmark planlægger en lang række uddannelses-og innovationsprogrammer, der kombinerer den nyeste viden inden for eksponentielle teknologier med fremtidens virksomhedsdrift. Programmerne vil blive leveret af særligt udvalgte globale og skandinaviske eksperterog den 23. og 24. oktober i år afholdes det første SingularityU Denmark Summit, der er en 2-dages konference i Operaen .

Både profit og purpose

SingularityUDenmark forpligter sig i øvrigt som en Benefit Corporation til at gøre en positiv forskel udover sine kommercielle aktiviteter.

»For os er det helt naturligt at tænke på vores organisation som både purpose og profit. Vi er overbeviste om, at fremtidens vindere, udover at drive en sund forretning, også tager aktivt del i at løse både lokale og globale udfordringer,« siger Laila Pawlak.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten

Tophistorier

Debatten
Vær med til at skabe en god debat ved at følge vores debatregler.

For at deltage i debatten skal du have en profil med adgang til at læse artiklen. eller opret en bruger.
settingsDebatvisning