Sig aldrig nej til et elendigt jobtilbud. Sig det her i stedet

12. september 2016 kl. 09:30
Sig aldrig nej til et elendigt jobtilbud. Sig det her i stedet
Illustration: Tegning: Lars Refn.
Et jobtilbud er ikke mejslet i granit. Derfor skal du ikke på forhånd sige nej til et dårligt udspil fra arbejdsgiveren. Læs her, hvad en førende amerikansk headhunter mener, at du skal sige i stedet.
Artiklen er ældre end 30 dage

Selvfølgelig kan et jobtilbud være så dårligt, at du må sige nej.

Men du må aldrig starte med at sige nej. Sig i stedet: Ja, hvis ...

Sådan lyder rådet fra bestsellerforfatteren og headhunteren, Nick Corcodilos til, hvordan du skal reagere, hvis en arbejdsgiver kommer med et dårlige kontraktudspil, end du havde ventet. Enten i forbindelse med en jobsamtale eller i forbindelse med at der sker omlægninger på arbejdet.

»Sig ikke nej på forhånd. Træd et skridt tilbage og spørg dig selv: Under hvilke betingelser ville jeg faktisk sige ja til dette job. Hvilken løn? Hvilket ansvarsområde? Hvilke arbejdsopgaver?,« lyder rådet fra Nick Corcodilos.

Ja, hvis ...

Headhunteren anbefaler, at du tænker dig om og vender tilbage med dit eget forhandlingsoplæg. Sig: Ja, jeg vil tage jobbet, hvis ... Og så oplister du dine egen krav.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dine krav skal selvfølgelig være rimelige og mulige. Vær sikker på, at du har fået identificeret de områder, som er afgørende vigtige for dig. Og lad så arbejdsgiveren tygge på det.

Hvis de virkelig vil have dig, så kommer de tilbage med noget, der imødekommer dine krav. Det er en del af en personaleleders job at kunne forhandle, så det kan ikke støde dem, at du ikke bare siger ja og tak.

Det kan godt være, at der ikke kan pilles ved lønnen, men der er altid andre muligheder, lyder det fra headhunteren.

Siger de nej, så vær glad

Nick Corcodilos minder desuden om, at det giver det styrke at tage ansvar for sig selv og forhandle sine vilkår.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Uanset udfaldet, vil du føle dig stærkere, fordi du har håndteret situation med selvrespekt og på dine betingelser,« siger han.

Hvis arbejdsgiveren bliver sur, lukker forhandlingen og smider dig ud, fordi du vil forhandle, så skal du bare være glad for, at du ikke fik jobbet, siger Nick Corcodilos:

»Tag en dyb indånding og så tror jeg, at du vil indse, at en virksomhed, der nægter at indgå i en dialog - en forhandling - med dig, er ligeglad med dig.«

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten

Tophistorier

Debatten
Vær med til at skabe en god debat ved at følge vores debatregler.

For at deltage i debatten skal du have en profil med adgang til at læse artiklen. eller opret en bruger.
settingsDebatvisning