Gå til hovedindhold

Se, hvilke ingeniører der tjener mest

Rettet: En ny opgørelser fra IDA viser, at elektronikingeniører i snit trækker langt flere lønkroner hjem end andre ingeniørgrupper. 57.265 kroner lyder den månedlige lønsum på.

Selv om danske ingeniører med en gennemsnitløn på omkring 53.000 kroner må siges at ligge i pæne ende af den samlede danske lønskala, afslører årets lønstatistik fra Ingeniørforeningen, at der er væsentlige lønforskelle at spore mellem de forskellige uddannelsesretninger.

Søger du nye udfordringer? Tjek Jobfinder

Helt præcist er den gennemsnitlige lønforskel på 8.262 kroner om måneden mellem de højst- og lavestlønnede ingeniørgrupper. Mens danske elektronikingeniører ligger øverst med 57.265 kroner, befinder IDA-medlemmer med baggrund inden for matematik, fysik og geologi sig i bunden med 49.003 kroner. Medlemmer med en uddannelse inden for kemi, biologi eller biotek snupper 2. pladsen med 56.878 kroner, mens 3.pladsen indtages af uddannede inden for maskin-, industriproduktion og skibsbygning.

Læs også: Ingeniører vinder årets lønkapløb

I den sammenhæng er det dog væsentligt at notere, at den lavere gennemsnitsløn for matematik, fysik og geologi-uddannede kan skyldes, at den ældste årgang inden for mat, fys og geologi registreret i statistikken er uddannet i 1995, mens ældste årgang registreret inden for elektronik er uddannet før 1976 og dermed har længere anciennitet på arbejdsmarkedet.

Læs også: Cheferne tager det største lønhop

Dykker man ned i tallene, viser det sig, at netop uddannede inden for matematik, fysik og geologi faktisk har den højeste startløn af alle på 38.898 kroner. Samme gruppe ligger også højest, når vi ser på uddannede med 20 års anciennitet. Her er gennemsnitslønnen 78.159 kroner. Til sammenligning må ingeniører inden for energi og miljø, der også har været 20 år på arbejdsmarkedet i gennemsnit 'nøjes’ med 60.052 kroner om måneden.