Sådan spotter du en loyal medarbejder

20. august 2013 kl. 08:00
De ser chefen som et helt menneske, taler ham midt imod, men klapper også i, når det er nødvendigt. Få her en karakteristik af en medarbejdertype, som chefen trygt kan stole på.
Artiklen er ældre end 30 dage

Ingeniøren genudgiver løbende de bedste karriereartikler, der med tiden har vist sig relevante for vores læsere. Denne artikel blev oprindeligt udgivet: 20/08-2013

Loyale medarbejdere er guld værd for enhver chef og dermed for enhver organisation, mener den amerikanske skribent Jeff Haden. På sin blog på Inc.com opstiller han seks parametre, som karakteriserer loyale medarbejdere. Se her, om du lever op til definitionen.

Lyst til at lægge din loyalitet i et nyt firma.

Behandler chefen som et menneske

Mange opfatter deres chef som en endimensionel papfigur, der grundlæggende ikke er andet end den chefrolle, han har påtaget sig. De ser derfor ikke chefen som et menneske med drømme og håb, usikkerhed og frygt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det gør loyale medarbejdere derimod. De kan se igennem rollen og behandler følgelig deres chef som et helt menneske. De forstår, at han ønsker det bedste for dem både fagligt og personligt – og de ønsker det samme for ham.

Siger det, chefen ikke vil høre

Loyale medarbejdere ved godt, at chefen har allermest brug for at høre det, de har allermindst lyst til at fortælle: at hans idé ikke dur, at hans holdning er forkert, og at han har begået en fejl. De lægger det frem, fordi de kerer sig om, hvad der er bedst for virksomheden - og fordi de ved, at chefen er nødt til at vide, hvad der virkelig foregår

Bagtaler aldrig chefen

For mange letter det egne frustrationer at bagtale chefen, og så giver det tilmed en følelse af, at man kunne klare lederhvervet meget bedre selv. Men skumlen i krogene er med til at underminere respekten for chefen. Det ved loyale medarbejdere godt. Derfor sladrer de ikke om chefen eller går bag hans ryg.

Tager slagsmålene

Det er sundt at diskutere og at være uenige. Ligesom det er fornuftigt at argumentere for og imod en beslutning, lege djævlens advokat og udveksle holdninger. Loyale medarbejdere stoler på, at de kan sige deres ærlige mening til chefen, fordi de ved, at virksomhedens fremtid afhænger af en ærlig og åben diskussion om de beslutninger, der skal træffes.

Støtter beslutningerne helhjertet

Når chefen har udstukket retningen, klapper den loyale medarbejder i, smækker hælene sammen og gør sit bedste for at realisere planen – også selv om han er uenig.

Fortæller, når de er på vej væk

Loyale medarbejdere bliver ikke nødvendigvis hængende i årevis, men når de vil videre i karrieren, giver de besked, så chefen har god tid til at finde en erstatning. Og de gør det vel at mærke, fordi de gennem hele ansættelsesforløbet har fået den samme form for loyalitet fra chefen, som de selv har udvist.

Læs også: Sådan genkender du en arbejdsplads i balance

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten

Tophistorier

Debatten
Vær med til at skabe en god debat ved at følge vores debatregler.

For at deltage i debatten skal du have en profil med adgang til at læse artiklen. eller opret en bruger.
settingsDebatvisning