Gå til hovedindhold

Sådan får du job i de to mest populære ingeniørvirksomheder

Læs hvordan du får foden indenfor hos Novo Nordisk og Novozymes, som løb med første- og andenpladsen i årets imageanalyse.

Ingeniørerne har netop kåret Novo Nordisk og Novozymes som de to danske ingeniørvirksomheder med det bedste image. Populære virksomheder, der af mange betragtes som gode at have på cv'et.

Men hvordan bliver man en del af Novo-familien? Jobfinder har spurgt vinderne, hvad de kigger efter, når de skal ansætte nye ingeniører.

Globalt udsyn tæller i Novo Nordisk

»Novo Nordisk er en global virksomhed, der konstant udvider internationalt, så vi kigger primært efter ingeniører med et globalt mindset,« siger Sarah Marie A. Bovbjerg, Talent Attraction Specialist, Novo Nordisk.

Som ansøger skal du gerne kunne vise, at du er i stand til at arbejde med folk fra andre kulturer:

»Det kan være gennem tidligere udstationeringer, studieophold, praktik eller andet form for internationalt arbejde. Desuden er et 'quality-mindset' vigtigt, da vi i Novo Nordisk arbejder efter høje standarder for at sikre høj kvalitet,« forklarer hun.

Se de nyeste job inden for bioteknologi og medicin på Jobfinder

En ansøgning til Novo Nordisk bør ikke være et udvidet cv. Beskriv i stedet, hvordan dine kompetencer kan overføres til stillingen, opfordrer Sarah Marie A. Bovbjerg.

»Når vi læser ansøgninger, ser vi selvfølgelig efter, om de ingeniørfaglige kompetencer er i top, men vi kigger også efter, om personligheden skinner igennem. De bedste ansøgninger er dem, hvor man nærmest kan se personen for sig, fordi deres skrivestil skiller sig positivt ud.«

Det er ikke et krav at være kreativ, understreger hun, men tilføjer, at en ansøgning, hvor afsenderen tør vis sig selv, husker man bedre:

»Engang modtog jeg en ansøgning, hvor afsenderen havde bygget teksten op over en officiel metafor, vi brugte i Novo Nordisk. Vedkommende havde taget noget fra vores verden til at beskrive sig selv med. Det var originalt tænkt.«

Sarah Marie A. Bovbjerg opfordrer desuden alle til at holde deres LinkedIn-profil opdateret.

»Vi bruger i stigende grad sociale medier til at kommunikere med potentielle kandidater blandt andet gennem vores LinkedIn-gruppe, der har 90.000 followers. Alt for ofte støder jeg dog på LinkedIn-profiler, som ikke er opdateret, og det sender et uheldigt signal. Skriv ikke bare nuværende og tidligere stillinger, men også konkrete projekter og resultater. Det giver et langt mere nuanceret billede, og du skiller dig ud fra mængden,« siger hun.

Novozymes beder om tre gode grunde

Novozymes leder ikke bare efter de fagligt mest kvalificerede, men også efter dem, der har modet til at gå forrest, og som tør komme med nye ideer og udfordre den gængse måde at gøre tingene på.

Det siger personaledirektør Michael Almer, som tilføjer, at Novozymes sjældent modtager under 60 ansøgninger, når virksomhedens søger efter ingeniører.

»Det giver os ikke meget tid til at læse hver ansøgning, og derfor er det afgørende, at afsenderen formår at adskille relevant information fra irrelevant. De bedste ansøgninger er dem, der i punktform beskriver de tre vigtigste grunde til, hvorfor vi skal ansætte vedkommende. Det er det spørgsmål, vi søger svar på. Ikke så meget udenomssnak, men kom hurtigt til essensen: Hvilken værdi kan du tilføre Novozymes,« forklarer han.

Michael Almer fraråder at ringe op på forhånd, medmindre der er uafklarede spørgsmål, du må have svar på.

»Jeg ved godt, at mange karrierehåndbøger anbefaler at ringe til virksomheden på forhånd, men vi bruger meget tid på at tale med folk, der ringer bare for at ringe. Det er i bund og grund spild af tid både for dem og os,« påpeger han.

Læs også: Passive jobsøgere bliver opdaget på LinkedIn

Frem for at sende en uopfordret ansøgning er der større chance for job, hvis du opretter en søgeagent på Novozymes' hjemmeside og dermed modtager virksomhedens jobopslag og kan søge konkrete stillinger.

»Vi gør en dyd ud af at slå alle vores stillinger op for at få det bredeste kandidatfelt. Er du nyddannet, så tøv ikke med at søge os. Vi skriver altid tydeligt, hvis der er krav om lang erfaring, men vi har også stillinger, der ikke kræver det, og har du den rette profil og begejstring, er chancerne gode,« siger Michael Almer.