Sådan bruger du LinkedIn i din jobsøgning

18. januar 2013 kl. 15:42
LinkedIn og Twitter bliver gransket, når en kommende arbejdsgiver skal finde den rette ansøger. Læs her chefkonsulent Mary Kobias gode råd til, hvordan du aktivt kan bruge din virtuelle profil i jobsøgningen.
Artiklen er ældre end 30 dage

Når du sender en jobansøgning, stiller arbejdsgiveren sig ikke tilfreds med at læse dén og bladre lidt i dit cv. Flere og flere chefer tjekker også de spor, du efterlader dig i den virtuelle verden, men det kan du lære at bruge til din fordel - også selv om du er nyuddannet og måske ikke har et alenlangt cv, fortæller chefkonsulent i Komplement Mary Kobia.

Hun har blandt andet har stået for workshopper i brug af LinkedIn for ledige, ligesom hun coacher og vejleder jobsøgende. Her bidrager hun med sine gode råd til, hvordan du som nyuddannet kan bruge LinkedIn i din jobsøgning

Studiet giver også kompetencer

Først og fremmest skal du ikke opfatte dig selv som nyuddannet uden praktisk erfaring. Se i stedet dig selv som én, der kommer med den nyeste viden inden for faget - ligegyldigt om det er geofysik eller spildevandsrensning.

Overvej, hvilke kompetencer du har tilegnet dig i din studietid, og hvordan de kan være relevante for en arbejdsgiver. Måske har du ikke været projektleder på et stort projekt, men du har immervæk sandsynligvis gennemført otte-ti projekter i løbet af dit studium, så selvfølgelig har du erfaring med at arbejde i projekter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Er det begrænset, hvad du kan nævne af relevant erhvervserfaring, så brug i stedet LinkedIns Summary-funktion til at fortælle uddybende om dig selv. Tænk fremadrettet og dynamisk.

Italesæt dit interessefelt og dine fremtidige karriereønsker, så du derved kan give arbejdsgiveren et indtryk af, hvor du fagligt gerne vil bevæge dig hen. Det er samtidig en glimrende mulighed for at beskrive den røde tråd i dit studieforløb og hidtidige karriere. Men gør det kort - og sortér alt den irrelevante information fra. Det er ligegyldigt, hvad dit kæledyr hedder.

LinkedIn - en kilde til viden

Rigtig mange nyuddannede glemmer, at LinkedIn kan være en lige så stor kilde til viden og inspiration som Google. På LinkedIn kan du eksempelvis finde frem til personer, der sidder i den stilling, du gerne vil sidde i om fem år. Skab kontakt til dem, og få dem til at fortælle om, hvordan de er nået dertil, hvor de er. Måske vedkommende ligefrem kan blive din personlige mentor.

Mangler du ideer til, hvor du kan søge job henne, kan du også søge på din branche på LinkedIn. Så dukker der garanteret en masse virksomhedsnavne op, som du kan kaste dig over - også små og mellemstore virksomheder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Endelig kan du også følge bestemte organisationer, virksomheder og alumnigrupper på LinkedIn. Det kan give dig information om faglige arrangementer eller stillingsopslag, og det er en god mulighed for at skabe nye kontakter med folk inden for dit felt.

Læs også: Sådan planlægger du din karriere

De færreste bruger de sociale medier effektivt og strategisk. Når du bruger f.eks. LinkedIn, skal du sørge for, at din profil er 100 procent udfyldt, så de, der søger på dig, får det hele med. Lav resumeer af de projekter, du har været med til, så dine kompetencer træder tydeligt frem.

Det er vigtigt med to anbefalinger, men fra de rigtige mennesker. Tænk over, hvilke signaler du sender i kraft af dem, der anbefaler dig. En kollegas anbefaling er ikke så vægtig som en chefs. Troværdigheden bliver mindre, hvis du selv har anbefalet den, der anbefaler dig.

Kom ud over første led i dit netværk: Brug dit netværks netværk. Tænk over, om du bruger LinkedIn som en elektronisk visitkortmappe eller aktivt til for eksempel at booke kaffemøder med folk, som måske kan hjælpe dig med råd og vejledning.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten

Tophistorier

Debatten
Vær med til at skabe en god debat ved at følge vores debatregler.

For at deltage i debatten skal du have en profil med adgang til at læse artiklen. eller opret en bruger.
settingsDebatvisning