Gå til hovedindhold

Sådan bliver du uundværlig for din chef

Sådan bliver du uundværlig for din chef
Photo: Tegning: Lars Refn
Det kræver mere end gode kompetencer at opnå forfremmelse eller anerkendelse fra din chef. Derfor giver Jobfinder dig tre tips til at gøre dig uerstattelig i din leders øjne.

Måden, dine kolleger og chef ser dig på, afgøres ikke kun af dine evner. Faktisk betyder flere faktorer næsten mere end dine kompetencer, når din leder skal vurdere dit værd for virksomheden.

Nye jobtilbud hver uge. Tjek Jobfinder.

Ofte vil det bunde i subjektive indtryk og personlige oplevelser. Præcis af den grund bør du kende til et par tricks, der får dig til at se godt ud i din chefs øjne. Kommunikation og en evne til at opsøge viden er nogle af hovedingredienserne, som alle medarbejdere bør have for øje, hvis de vil sprede et smil på deres leders læber.

Derfor giver Jobfinder dig de bedste tip til at overbevise din chef om, at du er uerstattelig.

Kommunikér dig til anerkendelse

En nøgle til din chefs platoniske kærlighed er kommunikation. Stormer du altid ind på din leders kontor for at fortælle det til din leder, hver gang du har opnået et mindre resultat, kommer det til at virke klodset. Modsat kan for megen tilbageholdenhed også efterlade din chef uden anelse om dit faktiske værd for virksomheden.

Netop derfor er det vigtigt at vide, hvordan du kan kommunikere med ledelsen, så du kan fremhæve, hvorfor firmaet skal sætte pris på dig som medarbejder.

Der er stor efterspørgsel på it-folk. Tjek de nyeste opslag.

Spørg for eksempel din chef om hjælp til et dilemma på det projekt, du arbejder på. Ved at få hans input kan du levere en løsning, som din chef bifalder, og du sørger for at have en grund til at fortælle ham eller hende om, hvordan udfordringen blev løst. På den måde fremhæver du dine resultater uden at prale.

Derudover skal du prøve at opsøge muligheder, der giver dig chancen for at bevise, hvor dygtig du er. Får du en ekstraordinær opgave fra din chef, har du også her mulighed for at følge op ved løbende at fortælle om de resultater, du opnår.

Vær heller ikke bange for at kaste dine ideer og tanker på bordet, når du får muligheden. Det viser engagement, og din chef vil huske dig for din aktive deltagelse.

Få din chef til at se godt ud

Det virker måske oplagt, men at hjælpe din leder med at fremstå godt over for hans chef vil øge din status i hans/hendes øjne.

Et godt råd er således at finde frem til præcis det, din leder ønsker. Er det morgendagens præsentation, som fylder din chefs hoved med bekymringer? Er det et stort projekt, som nærmer sig deadline?

Design- og udviklingsingeniører er fortsat i høj kurs. Find dit drømmejob.

Vis din overordnede, at du har hans ryg. Forsøg at være på forkant med din leders behov. Hvis du gør det, vil din chef med garanti lægge mærke til dig, og din værdi vil vokse i hans optik.

Som tidligere beskrevet er koden til din leders anerkendelse kommunikation, så hvis du er i tvivl om, hvad der holder din chef vågen om natten, kan du spørge hende og bruge informationen til at give hende nattero.

Fokuser på din udvikling

Som eliteatlet er det afgørende altid at kæmpe for at udvikle sig. Du konkurrerer mod dig selv, men også en lang række kolleger i form af andre atleter. Derfor har sportsudøvere som regel stort fokus på at forbedre sig og styrke deres kompetencer.

Hvis du vil blive en central medarbejder, skal du lære fra de allerbedste sportsfolk, der kompromisløst jagter forbedring.

Stort behov for fagfolk inden for drift og tilsyn. Se dine muligheder.

For bedst muligt at kunne flytte dig fremad skal du lokalisere, hvilke områder du halter på, og hvor dine forcer er. Særligt dine svagheder bør være felter, du sætter ekstra fokus på.

Har du mulighed for at dokumentere din udvikling gennem efteruddannelse eller resultater, er det en god ide at gøre det, da det kan gøre det nemmere at vise din betydning for firmaet. Benyt dertil ovenstående råd til at dele den information med ledelsen, så de ved, at du udvikler dig fagligt.

Find frem til firmaets mål

Alle kompetencer vejer dog ikke lige tungt i alle virksomheder. Det afhænger af fagområdet og det felt, du arbejder indenfor. Hvis du vil gøre dig selv uundværlig, skal du derfor huske på, hvad dit firma fokuserer på af kvalifikationer.

Tag eventuelt en snak med ledelsen, hvor du spørger dem om, hvilken retning de vil føre firmaet i. Er målet at få større projekter i hus, kan det være, at du skal tage en efteruddannelse som projektleder.

Vil din virksomhed sprede sit forretningsområde ud over nye brancher, kan du imødekomme den udvikling ved at tyvstarte og tillære dig nye færdigheder inden for præcis det fagområde.

Stor efterspørgsel på it-udviklere. Se dine muligheder.

Ligeledes kan du med fordel undersøge, hvilke værdier din leder sætter pris på i sine medarbejdere. Når du ved det, kan du sørge for at være ekstra opmærksom på disse kompetencer, som ledelsen efterspørger.

Det kan være at møde tidligt, at have et ryddeligt skrivebord eller være struktureret. Kig din chef over skulderen og efterlign eventuelt de vaner, som vedkommende har, hvis du vil imponere hende.

Artiklen er inspireret af karrieremediet Fast Company.