Gå til hovedindhold

Er der overhovedet mangel på ingeniører?

Er ingeniørmanglen en realitet eller et udtryk for virksomheder, der er alt for kræsne og kun ansætter bestemte typer af ingeniører? Kom med din mening og deltag i debatten

Her på sitet skriver vi jævnligt om analyser og beregninger, der dokumenterer, at Danmark er i underskud af ingeniører. Danske virksomhedsledere bliver citeret for, at kampen om ingeniørerne er intensiveret de seneste år, og de beretter om en hverdag, hvor rekruttering af ingeniører bliver stadigt sværere. En analyse foretaget af IDA sidste år viser, at der på trods af stigende optag på ingeniøruddannelserne de seneste år vil mangle over 13.000 ingeniører og naturvidenskabelige kandidater i 2025.

Men hvordan ser ingeniørmanglen ud fra din stol? Er ingeniørmanglen blevet noget, alle taler om, men ingen sætter spørgsmålstegn ved?

Er problemet i virkeligheden, at virksomhederne er for kræsne og kun går efter kandidater, der matcher deres behov 100 procent?

Er ingeniørmanglen en realitet eller et udtryk for et ingeniørarbejdsmarked, hvor der kun er plads til bestemte typer af ingeniører? Lad os høre din mening.