Nu kan du tjekke din løn på Jobfinder

18. marts 2014 kl. 14:00
Fremover behøver du ikke gætte dig til, hvad dine fagfæller tjener. Nu giver Jobfinder.dk dig direkte adgang til en del af Ingeniørforeningens lønstatistik.
Artiklen er ældre end 30 dage

Er din løn på niveau med andres? Og hvad tjener ingeniører i samme type job som dig egentlig?

Fremover er svaret på dine lønspørgsmål blot et klik væk.

Jobfinder.dk har nemlig indgået en aftale med Ingeniørforeningen (IDA) om at offentliggøre lønstatistikken for mere end 300 forskellige ingeniørtitler. Tallene stammer fra den seneste lønstatistik for privatansatte ingeniører.

Opret et cv på Jobfinder, hvis du er klar til en ny karriere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge Morten Thiessen, formand for Ansattes Råd i IDA, kan man bruge statistikken til at afstemme sine forventninger:

»Det er ikke godt at sælge sig for billigt, men det er også en dårlig idé at sælge sig for dyrt. Prisen skal passe nogenlunde til det, man kan. Lønstatistikken sikrer, at man ikke bliver fuldstændig snøret, og at man ikke får en undergennemsnitlig løn, når man ikke er en undergennemsnitlig ingeniør,« understreger Morten Thiessen.

Lønstatistikken sikrer, at man ikke bliver fuldstændig snøret, og at man ikke får en undergennemsnitlig løn, når man ikke er en undergennemsnitlig ingeniør
-- Morten Thiessen, formand Ansattes Råd, IDA

Han advarer dog om, at statistikkens gennemsnitsløn dækker over store forskelle, hvor de ti procent bedst lønnede i en gruppe ligger på et helt andet niveau end de ti procent lavest lønnede:

»Man skal forstå, at lønspændet kan være voldsomt nogle steder, mens det andre steder, f.eks. inden for det offentlige, er smalt,« forklarer han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Læs også: Sådan bruger du lønstatistikken til at få en højere løn

IDAs lønstatistik har hidtil været forbeholdt foreningens medlemmer, og det er da også kun en del af den omfattende statistik, som nu bliver tilgængelig for alle, forklarer Morten Thiessen:

»Man skal være medlem for at få adgang til det hele. Statistikken på Jobfinder.dk er en teaser, for det koster lidt at lave den her statistik, og det er en del af den service, IDA leverer, at vores medlemmer kan afspejle deres markedsværdi,« siger han.

En gennemsnitsløn, der er baseret på stillingsbetegnelser, er et fint udgangspunkt, mener AR-formanden. Men man skal være opmærksom på, at forhold som uddannelsesretning, anciennitet og geografi også har en betydning.

Når man bruger statistikken, skal man derfor f.eks. være opmærksom på, at landsgennemsnittet snyder, fordi lønnen i hovedstaden og i Vestjylland kan være meget forskellig, understreger han:

»I København ligger lønnen ti procent over, og i Vestjylland kan man risikere at forhandle sig ud, hvis man tror, at gennemsnittet gælder dér,« advarer Morten Thiessen.

Læs også: Se, hvor du skal bo for at hæve den største løncheck

Du finder linket til Jobfinder.dk’s lønstatistik i tekstbåndet over denne artikel.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten

Tophistorier

Debatten
Vær med til at skabe en god debat ved at følge vores debatregler.

For at deltage i debatten skal du have en profil med adgang til at læse artiklen. eller opret en bruger.
settingsDebatvisning