Gå til hovedindhold

Massevis af nye ingeniørjob springer ud i forskerpark

Sidste år skabte forskerparken Scion DTU mere end 230 nye job. Rigtig mange af dem gik til ingeniører. Blandt andet hos den lille biotekvirksomhed Expres2ion Biotechnologies.

I slutningen af 90'erne kom biotekselskabet Pharmexa på banen med et løfte om at knække koden til kræft. Det mislykkedes, og firmaet kuldsejlede knap ti år efter.

Men af støvet rejste firmaet Expres2ion Biotechnologies sig. Det lille, nye biotekfirma brød ud af det store, fordi de mente at have en platform, der kunne stå på egne ben. I 2010 lejede de sig ind i forskerparken Scion DTU. Sidste år blev de selvfinansierende og ansatte samtidig tre nye kemiingeniører, så den samlede stab nu løber op i 11 mand.

Opret en konto på Jobfinder - og følg med i de nyeste jobopslag her.

I alt blev der skabt mere end 230 nye job i den hørsholmske forskerpark i 2013. Ifølge direktør for Scion DTU Steen Donner er langt de fleste af dem ingeniørjob.

Læs også: Nordjyske forårsfornemmelser bebuder flere ingeniørjob

Expres2ion er én af 205 højteknologiske virksomheder i parken. Firmaet har udviklet en platform baseret på bananflueceller, som ved hjælp af gensplejsning kan lave forskellige proteiner, der skal bruges som aktivt stof i komplicerede lægemidler mod f.eks. to malariavacciner.

I 2010 havde Expres2ion én kunde og én samarbejdspartner. I dag har de mindst ti forskellige kundeprojekter i gang hele tiden.

»Det er gået godt med vores projekter. Vi har fået flere kunder, og det kræver naturligvis flere hænder,« siger direktør Charlotte Dyring, og hun er da heller ikke afvisende over for at skulle ansætte flere ingeniører:

»Vi ansætter måske en enkelt mere i 2014. Men vi er jo lige blevet selvfinansierende, så nu konsoliderer vi. Og så ser vi på det igen i 2015.«

Samarbejde, sparring og vidensdeling

To tredjedele af virksomhederne i forskerbyen oplevede ellers vækst sidste år. Steen Donner fremhæver blandt andet det unikke miljø i parken som en del af årsagen:

»Virksomhederne har mulighed for at sparre og dele viden - og bor dør om dør med rådgivere og folk, der har forstand på at rejse penge til forskning. Knap halvdelen af firmaerne indgår i et samarbejde med DTU. Det er vigtigt - især for de unge virksomheder.«

Også Charlotte Dyring tror, at miljøet på Scion DTU bidrager til en speciel stemning, som har betydning for virksomhederne. Hun er glad for miljøet og muligheden for at sparre med andre.

»Jeg er selvfølgelig overbevist om, at det ville gå os godt uanset placering, men forskerparken er absolut en fordel,« siger hun.