Gå til hovedindhold

Lyst til at arbejde i Lego? Se, hvad de lægger vægt på

Legetøjsgiganten skal bruge 200 flere ingeniører i 2016. Senior HR-manager giver her gode råd og fif til dig, der drømmer om at arbejde med klodser.

Sidste år – 2015 – sagde Lego goddag til 450 nye medarbejdere. Og noget tyder på, at 2016 bliver lige så travl. Alene når det gælder ingeniører, forventer legetøjsgiganten, at der bliver brug for 200 flere af slagsen i år.

Det fortæller senior HR-manager hos Lego Michael Holm og Tim Brooks, Legos chef for miljø og bæredygtighed, i et interview med norske tu.no, som har været på besøg i Billund.

Skal du have nyt job i 2016? Tjek Jobfinder.

Frem mod 2030 har Lego besluttet at investerer en milliard i jagt på bæredygtigt materiale for at gøre legoklodsen mere miljøvenlig. Virksomheden har derfor oprettet et nyt materialecenter, som skal bruge 100 ingeniører, der primært skal arbejde med udviklingen af afløseren for de oliebaserede klodser.

»Vi forventer ansøgere fra hele spektret: Både folk med viden om temperatur og støbning, og mere innovative folk, som kan tænke ud af boksen. Men kernen er ingeniørfaglig,« understreger Tim Brooks over for tu.no.

Samlet set er der på ingeniørområdet særligt brug for folk med viden inden for engineering, supply chain og IT. Disse grupper udgør 25 procent af stillingerne i Lego, fortæller senior HR-manager Michael Holm.

Sådan udvælges kandidaterne

I artiklen på tu.no forklarer han, hvordan rekrutteringsprocessen hos Lego er skruet sammen og giver et par fif om at søge job i koncernen. Det skal interesserede danske ingeniører ikke snydes for:

En typisk rekrutteringsproces hos Lego begynder med annoncering på diverse jobsites. Efter en grovsortering vælger man seks-otte kandidater ud til i alt to interviews.

Det første interview har fokus på faglig kompetencer og foregår ofte via Skype. I næste runde ser man mere på de personlige egenskaber.

Derudover kommer kandidaterne igennem en personlighedstest og en færdighedstest.

»Nogle gange bruger vi konkrete cases og beder kandidaten lave en Powerpoint-præsentation,« siger han.

Ingeniører bør ikke skeje ud

Hvis man vil skille sig ud med en utraditionel ansøgning, skal man ifølge Michael Holm ’go all in’:

»Hvis du bare sætter dit ansigt på en Lego-figur, så ja... så bliver det lidt for ’corny’,« lyder det.

På sit kontor har Michael Holm en ansøgning, som skiller sig ud fra det sædvanlig, nemlig et puslespil, som blev sendt til ham i en stor papkasse.

»Først tænkte jeg: Hvad er dog det? Men da jeg fik sat puslespillet sammen, fandt jeg en QR-kode som ledte til ansøgerens CV. Det var godt lavet og den pågældende fik job hos os,« siger han.

Han opfordrer dog ingeniører til at holde igen med de meget kreative ansøgninger, hvilket de da som regel også gør:

»Det meget kreative er ofte til designstillingerne. Ingeniørerne sender mest standardansøgninger, og skal jeg give dem et råd i ansøgningsprocessen, er det ’to play it safe’,« siger han til no.tu.

Læs også: Støjværn skal producere strøm

Endelig skader det bestemt ikke at være en habil legobygger. Til nogle jobinterview får kandidaterne nemlig fem minutter, en bunke klodser og besked om at bygge ’et eller andet’.

Lego beskæftiger cirka 4.000 i Billund og cirka 15.000 medarbejdere globalt.