Gå til hovedindhold

Kan du knække dette kodede jobopslag?

Kun hardcore problemknusere kunne dekryptere Trustpilots kodede jobopslag. Alle andre blev sorteret fra.

Dygtige it-kandidater dukker sjældent op gennem traditionelle jobopslag. Vil man lokke de kreative udviklere til, skal der mere end en klassisk jobannonce til. Det har Jakob Tolstrup Bech fra webvirksomheden Trustpilot erfaret gennem de to år, han har fungeret som teamleder i virksomheden.

Holder du din karriere ved lige? Tjek de nyeste it-job på Jobfinder

Efter adskillige gange at have benyttet sig af almindelige jobopslag uden den store succes, besluttede Jakob Tolstrup Bech og kollega Martin Andersen i foråret at gå anderledes radikalt til værks i jagten på nye medarbejdere. De kodede et jobopslag, der krævede mere end almindelig dekrypteringsevner at forstå.

»Vi har længe kæmpet med at tiltrække de rigtige ildsjæle. Med et kodet opslag håbede vi at vække interesse hos de mest kreative problemknusere i branchen. Kun egnede profiler ville kunne løse koden,« fortæller Jakob Tolstrup Bech.

Tjek om du kan knække Trustpilots kodede jobopslag

Websitet Trustpilot, hvor brugere kan anmelde og rate virksomheder, har tredoblet deres udviklingsafdeling på to år. I foråret søgte virksomheden efter en C# udvikler - og gerne en dygtig én af slagsen. Et kodet jobopslag skulle sortere ikke egnede kandidater fra.

For at sikre at jobansøgerne ikke havde kopieret løsningen, blev de bedt om at indsende deres dekryperingsforslag sammen med deres CV. Løsningsforslaget blev brugt i den samlede vurdering af kandidatens potentiale.

Læs også: 'Cloud working' stjæler danske ingeniørjob

»Måden du skriver kode på, siger meget om, hvilken type udvikler du er. Nogle havde sat koden pænt op og skrevet kommentarer. Andre var langt mere rodede,« fortæller Jakob Tolstrup Bech.

I jagten på at tiltrække de rette talenter havde udviklingsafdelingen tidligere overvejet at gemme en skjult besked i Trustpilots html-kode. Beskeden ville dermed dukke op hos dem, der af nysgerrighed kiggede på koden bag websitet. Det endte dog med løsningen med det kodede jobopslag, og det gav resultater.

Mens Trustpilot normalt modtager omkring 100 ansøgere til et it-job, hvoraf det ofte kun er en tiendedel, der har de rette kvalifikationer, fik virksomheden cirka 30 henvendelser på deres kodede annonce. Alle 30 med egnede CV’er:

Læs også: Huawei overvejer R&D i Danmark

»Vi var meget imponeret over kvaliteten af ansøgere, der lå langt over det kandidatfelt, vi plejer at se,« siger Jakob Tolstrup Bech.

Valget faldt på en udvikler, der ikke alene havde brudt koden på en kreativ måde, han havde også løst koden i forskellige programmeringssprog.

»Vi håbede på at finde nogle nysgerrige og nørdede typer som os selv. Og det lykkedes,« fortæller Jakob Tolstrup Bech.