Gå til hovedindhold

Kan du knække denne kode, er du egnet til forsvarets hacker-akademi

Kan du knække denne kode, er du egnet til forsvarets hacker-akademi
Med et kodet jobopslag jagter Forsvarets Efterretningstjeneste nye medarbejdere, der skal indgå i tjenestens nye hacker-akademi.

Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) har netop lanceret en anderledes annoncekampagne, der skal tiltrække egnede kandidater til tjenestens nye såkaldte hacker-akademi.

Det skriver DR.

Tjek andre interessante it-job her

Annoncen indeholder en skjult kode, der gerne skulle få landets dygtigste it-specialister til at overveje et jobskifte, forklarer chef for efterretningstjenesten Lars Findsen til DR Nyheder.

»Jeg kan godt afsløre, at for dem, som har de rette forudsætninger, vil der også være et skjult budskab i den annonce, som vi har opslået i dagspressen i dag,« siger Lars Findsen til DR.

Akademiet, der starter op i august, vil uddanne en mindre enhed af blackhat specialister, som hvis de består træningen, tilbydes ansættelse i FE. I følge en pressemedelsese fra FE kommer de optagede ikke til at lære at hacke, men lærer at målrette deres tankegang og kompetencer, så de kan bruges i FE.

I følge Ken Friis Larsen, lektor på Datalogisk Institut ved Københavns Universitet, sikrer den kodede annoncekampagne, at kun de skarpeste it-hjerner vil komme i betragtning. Til DR udtaler han:

»Efter mit estimat, er det en udvalgt skare af specialister, som faktisk vil kunne se, hvad det her handler om,« forklarer han.

Læs også: 20 it-skills, der kan give dig mere i løn

»Det handler ikke bare om at installere anti-virusprogrammer. Det handler faktisk om at være med i fronten af, hvordan det her område udvikler sig - hvordan vi laver fremtidige forsvarsmekanismer eller måske endda offensive cyberangreb.«

Uden at løfte hele sløret for, hvad koden gemmer, fortæller han, at det handler om en specifik type af hackerangreb.

Ifølge Lars Findsen leder FE ikke nødvendigvis efter kandidater med længerevarende it-uddannelse. Autodidakte supertalenter er også velkomne.

Uddannelsen kommer ifølge FE til at foregå et hemmeligt sted i København.