»Jeg kan godt lide at sidde, hvor ansvaret er«

Michael Baastrand Jensen er skiftet fra rådgiverbranchen til entreprenøren Arkil - og befinder sig godt som brobygger mellem rådgiver og entreprenørbranchen.

Skurvognskontoret på Hvidemøllevej i Randers ligner mildt sagt ikke et smørhul. Men sådan føles det for den 28-årige vejingeniør Michael Baastrand Jensen, der for halvandet år siden skiftede fra Vejdirektoratet, som han var udlånt til af rådgiveren Cowi, til entreprenøren Arkil.

»Da jeg var i Vejdirektoratet kunne jeg se, at der kom flere og flere totalentrepriser, og jeg syntes, at konceptet var superspændende, men jeg kunne tænke mig at sidde på entreprenørsiden, for jeg kan godt lide at sidde, hvor ansvaret er.«

Vil du videre i karrieren? Tjek Jobfinder.

Hos Arkil fik han ansvaret for at bygge en projekteringsafdeling op, så entreprenøren fremover kan lave al sin tilbudsprojektering selv i stedet for at hyre en rådgiver.

»Noget af det sjove ved at være rådgivende ingeniør er tilbuds­projekteringen, hvor man tegner de første skitser og skal finde kreative løsninger. Og det er det, vi fokuserer på her. Normalt er man enten entreprenør eller rådgiver. Her kan jeg være begge dele.«

Læs også: Anlægsboom giver kronede dag for unge og sporskiftere

Samtidig har han fået ansvaret for at introducere en lang række digitale værktøjer i virksomheden. Og selv om entreprenørbranchen ikke har ry for at være dem, der rykker hurtigst på ny teknologi, er Michael Baastrand Jensen blevet overrasket over sine nye kolleger.

»Forventningen om, at de ville være meget konservative, er blevet gjort til skamme. De har været meget hurtige til at gribe mulighederne.«

I dag ser han sig selv som en brobygger mellem rådgiverbranchen og entreprenørbranchen.

»Som rådgiver har alle siddet og bandet over en eller anden entreprenør, der ikke kunne forstå den digitale model, man har sendt til dem. Omvendt glemmer rådgiverne ofte at optimere projekterne til processerne på byggepladsen. Der er brug for brobyggere, der kan oversætte rådgivernes modeller til noget, som entreprenørerne kan forstå og bruge, og der er brug for nogen, der kan fortælle rådgiverne, hvordan de kan gøre deres modeller mere anvendelige,« siger han.

Læs også: Danmark er tæt på at løbe tør for ingeniører