Gå til hovedindhold

It-direktør: Yngre medarbejdere er dygtigere end ældre

It-virksomheden Netcompany foretrækker at ansatte yngre medarbejdere frem for ældre. »De ældre er ofte forkælede og har svært ved at flytte deres faggrænser,« siger den administrerende direktør.

Syv-otte nye medarbejdere. Så mange er der i gennemsnit blevet ansat hver måned det seneste år i it-virksomheden Netcompany. Størstedelen af dem er unge, nyuddannede på 25-26 år med naturvidenskabelig eller ingeniørmæssig baggrund – og den aldersprioritering er helt bevidst, fortæller André Rogaczewski, partner og direktør i Netcompany.

»De unge er dygtigere og mere produktive end dem, der har været 10-15 år i branchen. De er sultne efter at vise, hvad de dur til, og åbne over for nye impulser,« påpeger André Rogaczewski.

Vil du følge med i de nyeste stillingsopslag? Opret en jobagent på Jobfinder

Netcompany leverer forretningsapplikationer, portaler og systemintegration til 77 danske kommuner og mange af landets største virksomheder og institutioner. Virksomheden har omkring 450 medarbejdere med en gennemsnitsalder på 29 år, og ifølge André Rogaczewski er netop den unge gennemsnitsalder en af virksomhedens største styrker.

»Ældre medarbejdere er ofte forkælede og har svært ved at flytte deres faggrænser. Det problem har vi ikke og er derfor stærke i at udtænke nye typer af løsninger, hvilket er forudsætningen for at kunne opbygge en god leverancekultur,« fastslår André Rogaczewski.

It-branchen præget af 'manglende pragmatisme'

Han mener, at den danske it-branche generelt er kendetegnet ved for høj en alderssammensætning. Det hæmmer branchen, der er præget af det, han definerer som ’manglende pragmatisme’:

»Anciennitet, certifikater og erfaring tæller mere end de konkrete resultater. Jeg savner en interesse i nå resultater på nye måder. Det eneste, der kan bringe branchen ud af det forfald, er dygtige unge ingeniører og dataloger.«

I André Rogaczewskis optik besidder den ideelle it-kandidat følgende kvalifikationer: Nyuddannet med it-akademisk baggrund, ambitiøs og dygtig til at lære nyt. It-direktøren medgiver dog, at det kan være svært at finde et tilstrækkeligt antal kandidater med de rette kompetencer. Han så gerne, at der blev uddannet langt flere kandidater fra it-universiteterne.

»Det er selve råmaterialet i branchen, vi har for lidt af,« påpeger han.

Læs også: Derfor foretrækker virksomhederne yngre medarbejdere

Kampen om de bedste it-hjerner vindes af virksomheder med den skarpeste faglige profil og den bedste kultur, fastslår André Rogaczewski.

»Vi skal kunne tilbyde de unge den ypperste faglige udvikling, og så nytter det for eksempel ikke, at vi bor i Ballerup. De unge har sjældent bil og foretrækker at arbejde i byen tæt på cafeer og liv,« forklarer André Rogaczewskis.

Af samme grund afholder virksomheden ofte sports- og kulturarrangementer efter fyraften.

»Vi ender som regel på en cocktailbar. Den slags ’Netcompany by night'-arrangementer er vigtige for at styrke sammenholdet og tilknytningen til virksomheden,« pointerer han.

Hovedparten af de unge medarbejdere i Netcompany bliver i virksomheden i mindst fire år.