Ingeniør samler over 3 millioner kroner på Kickstarter til app mod søvnløshed

Med et pandebånd og en app på din smartphone kan du undgå søvnløshed og minutiøst overvåge dine søvnmønstre. En måned inden protypen er færdiggjort, er der allerede massiv interesse for produktet.

Kickstarter-kampagnen eskalerede voldsomt, da idémændende bag en ny søvn-app, Sleep Shepherd, annoncerede deres nye projekt i februar i år. De havde håbet på 170.000 kr., men nåede over 3 millioner kroner efter to uger med bidrag fra 2.385 mennesker.

Det skriver The Gazette.

Sleep Shepherds udviklede i første omgang et pandebånd, der modvirker søvnløshed ved at sende binaurale rytmer gennem høretelefoner i stoffet. Det er ikke musik, men rytmerne der manipulerer hjernen til at falde i dyb søvn.

Tjek de nyeste it-job på Jobfinder

Ideen bag projektet kommer fra maskiningeniør Michael Larson, hvis datter lider af søvnløshed og reagerede dårligt på sovemedicin. Sleep Shepherd lancerede første udgave for et år siden, men udvider nu konceptet ved at knytte det søvninducerende pandebånd med software og en app, der kan overvåger din søvnhistorik: Hvor meget skiftede du side, mens du sov, på hvilke tidspunkter vågnede du, og hvornår var du i dyb søvn?

»Det her er lang større, end hvad jeg havde troet var muligt,« siger opfinder og ingeniør Michael Larson til
The Gazette.

»Jeg havde oprindeligt forestillet mig, at vi ville producere et par hundrede af disse til dem, der valgte at donere til projektet, men nu har vi allerede placeret en ordre på 5.000 stk. hos vores kinesiske fabrikant.«

Cirka 70 millioner amerikanere lider af søvnbesvær, mens tallet herhjemme lyder, at hver tiende danskere ifølge Dansk Center for Søvnmedicin på Glostrup Hospital oplever kronisk søvnløshed.

Det er derfor måske naturligt, at interessen for Michael Larsons idé har været så massiv. Ud over at hjælpe brugeren med at falde i søvn kan pandebåndet også indstilles til at fungere som vækkeur ved at starte en anderledes binaural rytme, der forsigtigt bringer brugeren ud af den dybe søvn igen.