Gå til hovedindhold

Ingeniør og ny direktør i KMD: »Jeg kunne jo ikke sige nej«

Den garvede ingeniør- og erhvervskvinde Eva Berneke forlader TDC og indtager direktørstolen hos KMD. »En superspændende virksomhed, med superspændende udfordringer,« siger hun.

Eva Berneke glæder sig til nye udfordringer, når hun overtager direktørposten for en af landets største it-virksomheder, KMD.

Hun er 44 år og er i dag chef for TDC’s erhvervsafdeling. Når de har fundet en afløser for hende der, indtager hun Lars Monrad-Gyllings position som administrerende direktør for KMD. I sidste uge meddelte han, at han snart forlader sin post, og der gik ikke længe, før Eva Berneke fik tilbudt stillingen.

Hun er uddannet civilingeniør fra DTU i 1992 og blev MBA fra INSEAD i 1995. Fra 1993 til 2007 var Eva Berneke hos McKinsey & Company, først i København, dernæst ti år i Frankrig.

Opret dit CV på Jobfinder og lad virksomhederne finde dig

»Jeg har jo en baggrund som ingeniør blandet med forretningsforståelse. Det betyder, at jeg har en indsigt i den teknologiske verden. Jeg er ikke bange for teknologi. Jeg synes, det er ufatteligt spændende med en verden, der bevæger sig så hurtigt, og hvor kunderne rykker hurtigt,« fortæller hun til Jobfinder.

»KMD er en superspændende virksomhed, der står over for nogle superspændende udfordringer, som bliver sjove at være en del af,« siger hun.

I KMD’s bestyrelse ser de frem til at få Eva Berneke ved roret:

»Vi har fået en særdeles stærk kapacitet om bord, hvilket vi er meget tilfredse med. KMD går en spændende tid i møde, og vi er sikre på, at Eva Berneke har de rette kvalifikationer. KMD er en førende it-virksomhed i Danmark, og vi ser frem til, at hun kan være med til at løfte KMD’s strategi og ambitioner,« siger bestyrelsesformand for KMD, Léo Apotheker til Berlingske Business.

Læs også: Kvindelige chefer scorer højest hos TDC

I 2007 begyndte Eva Berneke hos TDC som Chief Strategy Officer og blev medlem af koncernledelsen. Efter knap syv år forlader hun nu teleselskabet.

»Jeg har lært enormt meget hos TDC, men jeg glæder mig også til at prøve noget nyt. Det er en af de muligheder, der sjældent byder sig. Jeg måtte jo sige ja, når jeg nu ikke kunne sige nej,« siger hun.

Eva Berneke sidder i bestyrelserne hos LEGO A/S, Schibsted ASA og på Copenhagen Business School. Hun er medlem af Det Digitale Råd og har deltaget i DI’s produktivitetspanel.

Hun er gift og har fire børn.

Læs også: Eva Berneke bliver ny topchef i KMD