Hvordan håndterer du stress? Sådan svarer du til jobsamtalen

Der kan bliver spurgt ind til mange forhold under en jobsamtale, men meget ofte vil du blive spurgt til, hvordan du håndterer pressede situationer. Her er nogle forslag til, hvordan du kan svare.

Når du har mange bolde i luften, kan du så jonglere dem, eller taber du det hele på gulvet?

Sådan lyder et af de klassiske spørgsmål under en jobsamtale. Din måde at håndtere stress på har stor indflydelse på, hvordan du præsterer, og hvordan du påvirker dine kolleger. Derfor er vigtigt, at du overvejer dit svar grundigt, hvis du vil sende det rigtige signal i en rekrutteringssituation. Det skriver coach Peggy McKee på karrieresitet Careerealism

Her er hendes bud på tre hyppige spørgsmål til emnet samt nogle fif til, hvordan du kan formulere gode svar.

Nyt job? Find det på Jobfinder.

»Hvordan håndterer du stress og pres på jobbet?«

På den type spørgsmål kan man være fristet til at svare: ‘Det klarer jeg helt fint’, eller: ‘Det motiverer mig bare til at arbejde endnu hårdere’. Selvom det er fine svar, vil det være endnu bedre, hvis du kan åbne mere op for din tankegang, når du står i en presset situation.

For eksempel kunne et godt svar lyde: ‘Når der er fart på på jobbet, er det vigtigt, at jeg prioriterer mellem mine opgaver, så jeg kan være mere produktiv'. Husk at underbygge det, du siger, med et eksempel.

»Beskriv en situation, hvor du havde meget at lave, og forklar, hvordan du klarede det«

Dette spørgsmålet læner sig en del op ad det første, men her bliver der spurgt efter en konkret situation. Fortæl ikke bare om engang, hvor du blev på kontoret til opgaven var klaret. Selvom det viser, at du er villig til at ofre dig for at overholde dine deadlines, kan du ifølge Peggy McKee opnå mere ved at sætte din potentielle arbejdsgiver ind i, hvordan du tackler udfordringer.

Læg vægt på din evne til at tænke konstruktivt - gerne med udgangspunkt i, hvordan du håndterede situationen og prioriterede i forhold til, hvad der var vigtigst at få løst først, og hvad der kunne vente eller blive uddelegeret. Fortæl, hvorfor du valgte, som du gjorde, og hvilke resultater du opnåede.

Læs også: 5 simple råd, der øger din produktivitet

»Beskriv en situation, hvor dit arbejde blev kritiseret, og hvordan du tacklede det«

De fleste har på et eller andet tidspunkt fået kritik for deres arbejde. At være åben og modtagelig over for kritik er et stort skridt på vejen til at blive bedre, og det gør dig til en mere værdifuld ansat.

Tag udgangspunkt i en situation, som ligger et stykke tilbage i tiden, og som ikke lægger sig tæt op ad de arbejdsopgaver, du vil få i det job, samtalen drejer sig om. Forklar den situation, hvor du fik kritik. Hvad lærte du af det, og hvordan brugte du det i praksis? Dit mål skal være at bevise, at situationen gjorde dig bedre til dit arbejde.