Hvordan lokker vi flere kvinder til it-branchen?

Antallet af it-job boomer, og lønningerne presses opad. Alligevel går kvinderne uden om it-branchen. Hvorfor sker det? Og hvad kan virksomhederne gøre for at lokke de kvindelige kandidater til? Lad os høre din mening.

Manglen på kvinder i it-branchen går ud over innovationen og bremser adgangen til nye markeder. Sådan lyder den dystre melding ofte fra it-virksomhederne selv, når de bliver bedt om at reflektere over den skæve kønssammensætning i branchen. Argumenterne lyder, at flere kvinder i branchen ville betyde mindre nørderi, mere brugervenlige produkter og måske endda kapringen af helt nye markeder.

Men hvordan sælger man it-branchen til den unge generation af kvinder? En branche, der i årtier har været plaget af et imageproblem, og som på trods af både job og lønvækst aldrig har formået at gøre sig attraktiv for de kvindelige kandidater.

Hvad tror du, der skal til? Er det bare at vente på, at der kommer flere og flere kvindelige rollemodeller - eller skal it-virksomhederne være langt mere offensive i ambitionerne om en mere ligelig kønssammensætning?

Lad os høre din mening - og fortæl gerne om gode initiativer fra din egen virksomhed.