Gå til hovedindhold

Her får du den bedste startløn

Som nyuddannet er den første lønseddel magisk, og en kærkommen arvtager for SU’en. Se, hvilken branche der udbetalte den højeste startløn i 2014.

‘Money makes the world go round’, og som nyudklækket ingeniør kan man se frem til en væsentlig opgradering fra SU’en.

IDAs Lønstatistik fra 2014 afslører, at startlønnen for nyuddannede ingeniører i den private sektor i gennemsnit ligger på 36.593 kr. Men hvilken branche skal man arbejde i for at hæve en hyre, der er federe end gennemsnittet?

Se de nyeste ledige jobs på Jobfinder

Der er to brancher, der skiller sig ud: Nyansatte i råstofindvindingsvirksomheder som Mærsk og Shell inkasserer i gennemsnit 39.340 kr., og tæt efter følger brancherne for fødevarer, kemi,træ og industri – hos f.eks. Novozymes eller Arla – med en startløn på 39.295 kr. i snit.

Læs også: Lønførende branche ramt af den faldende oliepris

Nyuddannede i lederjob

Men det er også værd at bemærke, at startlønnen for ansatte i forsyningsvirksomhedsbranchen skiller sig ud som usammenlignelig med de øvrige, da en stribe nyuddannede fløj direkte ind på ledelsesgangen, og dermed skød gennemsnittet voldsomt i vejret. Hele 47.291 kr. lød det på.

I den anden ende tjente nyuddannede, der fik job i bygge- og anlægsbrancen og som rådgivende ingeniør, væsentligt mindre.

Læs også: Højeste antal ansatte hos rådgiverne nogensinde

Med en startløn på henholdsvis 34.864 kr. og 34.497 kr. var de to brancher i høj grad med til at trække gennemsnittet ned.

Midt i feltet ligger ansatte i maskin-, jern- og metalindustrien (36.700 kr.), elektronikindustrien (36.412 kr.), it og telekommunikationsbranchen (36.208 kr.), finansbranchen (36.197 kr. ) sant handels- og transportindustrien (36.842 kr.). j