Gå til hovedindhold

Her begår ingeniørerne fejl, når de skriver CV

Det er ofte de samme fejl, der går igen i ingeniørers CV, vurderer headhunter Belinda Bramsnæs. Læs hendes bud på det optimale ingeniør-CV.

Ingeniøren genudgiver løbende de bedste karriereartikler, der med tiden har vist sig relevante for vores læsere. Denne artikel blev oprindeligt udgivet: 12/01-2016

At skrive et godt CV kan være vanskeligt, hvis man ikke er vant til at sætte ord på egne kvaliteter og kompetencer. Særligt ingeniører kan have svært ved at formulere et CV, der skiller sig ud og skaber billeder hos modtageren - frem for blot at opremse fakta. Det er den erfaring, Belinda Bramsnæs har gjort sig i sit arbejde som headhunter og executive consultant i Birn og Partner.

På udkig efter nyt job? Find det på Jobfinder.

»Ingeniører er generelt gode til at give det store karriere-overblik i deres CV, men de er ofte meget bange for at prale og har generelt svært ved at tale om egne kompetencer. Derfor bliver mange af deres CV’er for ens, og de risikerer at forsvinde i mængden. Et CV skal skabe billeder hos modtageren for at blive husket,« forklarer Belinda Bramsnæs, der netop har udgivet bogen ‘Headhunters guide til det gode CV’.

Hun påpeger, at ingeniører ofte begår tre fejl i deres CV-skrivning:

1. Glemmer at beskrive sig selv som mennesker

Mange har den opfattelse, at CV’et er en opremsning af faglige kompetencer og succeser, men arbejdsgiver har brug for at mærke mennesket bag den faglige profil. På en arbejdsplads med højtuddannede medarbejdere og høj grad af videndeling er det afgørende at finde en kandidat med den rette personlighed. Brug derfor et par ord på at give dig til kende som menneske i CV’et. Og det er ikke nok at skrive, at du dyrker fitness og er glad for litteratur. Du bør være langt mere konkret - hvor ofte dyrker du sport, hvilken klub er du medlem af, og hvilke bøger foretrækker du? I overført betydning skal du sætte farver på dig selv.

2. Er for indforståede

I den centrale (hoveddelen) af CV’et skal de vigtigste kompetencer og erfaringer beskrives. I denne del falder mange ingeniører i den grøft, at de betragter det som åbenlyst, hvad de kan. De skøjter hen over projekt- og erfaringsbeskrivelsen og bruger ofte gængse buzzwords ‘udadvendt, salgsorienteret, målrettet’ m.m. Der skal imidlertid mange flere ord på, hvis modtageren skal have en chance for at forstå den faglig profil. Det er nødvendigt at få beskrevet omfanget af projektet: mandetimer, budget, omfanget af ledelsesansvar m.m. Det er desuden en god idé kort at beskrive, hvilke udfordringer man stødte på undervejs, samt hvordan man løste dem. Derigennem får man synliggjort sine kompetencer - ikke bare remset dem op.

Har man en længere karriere bag sig med mange forskellige typer af ingeniør-opgaver, kan det være svært at vide, hvilke projekter man skal beskrive i denne del af CV’et. Tag udgangspunkt i, hvilke kompetencer der efterspørges i jobopslaget, og udvælg og beskriv projekter, der dokumenterer, at man besidder de efterspurgte kompetencer. Øvrige projekter kan beskrives i et appendix.

3. Bliver for detaljeorienterede

Ingeniører er fremragende til at systematisere store mængder data og skabe overblik. Den kompetence er vigtig for at kunne skrive et godt CV. Problemet er imidlertid, at mange er for detaljeorienterede og drukner modtageren i information. Husk på, at den professionelle læser screener et CV på under 20 sekunder, så der er ikke tid til at læse om ligegyldige detaljer. For eksempel er det ikke nødvendigt at medtage præcis den måned, man tiltrådte og fratrådte et job. Årstallet er rigeligt.

Husk desuden på, at det ikke er alle kompetencer, der er lige relevante for alle arbejdsgivere. Et CV bør altid tilpasses det konkrete jobopslag. Nedton eller udelad kompetencer, efteruddannelsesforløb m.m., der ikke er relevante. Et godt CV er maks. 3 sider, men må gerne være længere, hvis det er interessant - og relevant for modtageren.

Se et fiktivt eksempel på, hvordan den første side af dit CV bør se ud. Derefter bør følge beskrivelser af de enkelte jobfunktioner gennem tiden samt af konkrete faglige resultater opnået