Din kollega er ved at gå ned med stress. Hvad gør du?

Det er ikke let at finde ud af, hvad man skal gøre, hvis en kollega ser ud til at være ved at kollapse på grund af stress. Tre eksperter giver dig svaret på, hvordan du kan tackle situationen.

Vores kollega er så stresset, at han er ved at kollapse, og vi frygter for hans helbred. Hvad skal vi gøre?

Det har en læser spurgt et ekspertpanel hos det svenske site Ingenjörskarriär om. Her er de tre eksperters gode råd til at tackle situationen.
Tjek de nyeste ingeniørjob på Jobfinder

Gør noget med det samme

Det er vigtigt at handle hurtigt, siger Glenn Bergenstoff, der er regional tillidsmand for fagforeningen IF Metall:

»I skal tage fat med det samme. Hold et møde med velkommendes chef og læg en handlingsplan for at få aflastet personen. Måske behøver i eksperthjælp udefra.«

Er man selv tillidsmand i virksomhed, anbefaler Glenn Bergenstoff, at man søger vejledning hos en regional repræsentant på fagområdet, fx i en fagforening.

Læs også: Psykologer slår fast: Godt arbejdsmiljø gavner bundlinjen

Tal med personen

Maria Steinberg, der underviser i arbejdsmiljø ved Örebro Universitet i Sverige, mener, at man skal tage fat i vedkommende personligt, eller finde nogen der kan:

»Jeg synes, at du skal tale med din kollega og fortælle ham, hvad du har lagt mærke til. Er situationen meget alvorlig, er det bedst at inddrage den nærmeste leder. Forhåbentlig kan denne hjælpe med at få talt med personen og eventuelt involvere HR-personalet, hvis I har nogen. Husk på, at du ikke har noget juridisk ansvar for din kollegas helbred,« siger hun.

Læs også: Hvordan håndterer du stress? Sådan svarer du til jobsamtalen

Hjælp din kollega til at søge hjælp

Reager på stress-signaler fra din kollega med det samme og se på situationen med alvor, råder Rickard Lindberg, der er ansvarlig for arbejdsmiljø i en servicevirksomhed:

»Signaler på decideret sygdom som følge af stress skal behandles med største alvor. Vi lever i et samfund, hvor vi sjældent har pause. Vi er aktive og skal præstere på jobbet, i fritiden, hjemme og på sociale medier. Hvis du vil støtte din kollega, kan du opmuntre vedkommende til at søge hjælp og at tale med personer, som han er fortrolig med,« fastslår Rickard Lindberg og påpeger, at det desuden er en god idé at gøre den jeres nærmeste chef opmærksom på situationen. Som personalechef har han et ansvar for at reagere.

Læs også: Sådan undgår du at arbejde i ferie og weeekender