Dansk virksomhed kåret til Europas sjoveste arbejdsplads

28. december 2017 kl. 02:12
Dansk virksomhed kåret til Europas sjoveste arbejdsplads
Illustration: dolgachov/Bigstock.
Et it-firma fik i 2017 en pris for at være den sjoveste arbejdsplads i Europa. Hemmeligheden bag er fridage til computerspil og fredage med fri leg.
Artiklen er ældre end 30 dage

To dage hvert år får ansatte i Pentia fri. Baggrunden er simpel: Medarbejdere i en it-virksomhed bør få chancen for at spille computer mod og med hinanden.

Årlige arrangementer som gamer-dage og halve fredage dedikeret til videndeling og fri leg er et par af de initiativer, der har scoret Pentia titlen som den sjoveste virksomhed i Europa.

Nye jobtilbud hver uge. Tjek de nyeste opslag på Jobfinder.

Den årlige specialpris overrækkes af konsulent- og analysevirksomheden Great Place to Work, som udfører en undersøgelse blandt hundredvis af firmaer i Europa.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Samlet set føler 99 pct. af de ansatte i Pentia, at de har en ’rigtig god arbejdsplads’ ifølge undersøgelsen.

Udklædte medarbejdere og brætspilsklub

Pentia, der leverer it-løsninger til private virksomheder og offentlige institutioner, prioriterer sjov højt. Administrerende direktør og partner Jakob Stampe uddyber:

»Vi erkender, at uden penge overlever vi ikke, men vi tror på, at hvis medarbejdere og kunder får en daglig dosis af sjov, og at denne ånd gennemsyrer alt, vi laver, så følger pengene automatisk med,« fortæller Jakob Stampe og tilføjer:

»Vi tager sjov alvorligt.«

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derfor er medarbejderne med til at udvikle de arrangementer, der skal sprede glæde på arbejdspladsen.

It-virksomheder søger udviklere, specialister og ledere. Find det rette job for dig.

Eksempelvis en brætspilklub, en roséklub og ikke mindst hackatons.

Ud over disse aktiviteter afholder Pentia fastelavnsfester, hvor ansatte skal møde op i udklædning.

Og dertil er den ugentlige arbejdstid 37 timer med flextid, hvilket også er en vigtig faktor for direktøren i it-virksomheden.

Besked til danske firmaer: Gør hverdagen sjov

Glæden ved glade medarbejdere er dog ikke forbeholdt Pentia.

Danske virksomheder kan ligesom it-firmaet løfte humøret på arbejdspladsen, hvis de vælger at sætte fokus på sjov i hverdagen, fremhæver partneren i Pentia.

»Tag udgangspunkt i medarbejderne, og inddrag dem i processen. Gør opgaverne interessante for den enkelte medarbejder, og lyt til, hvad der rører sig, og agér derefter,« foreslår Jakob Stampe.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Rådgivere og konsulenter er eftertragtede i flere firmaer. Find dit drømmejob.

Ifølge den administrerende direktør kan en opmuntrende atmosfære på arbejdspladsen også føre til tilfredse kunder. Årsagen er, at et gladere fælleskab giver bedre resultater, når de ansatte brænder for deres arbejde, mener han.

Hundredvis af virksomheder har deltaget i undersøgelsen, som fokuserer på arbejdsglæde og intern trivsel. Danske arbejdstagere kan glæde sig over, at firmaer i landet ligger relativt højt blandt konkurrenterne. Faktisk er 18 ud af 100 europæiske arbejdspladser i målingen danske.

Medarbejderne fra de deltagende virksomheder har udfyldt et omfattende spørgeskema anonymt. Gennem spørgsmålene har de ansatte evalueret graden af fællesskab, stolthed og tillid på arbejdspladsen.

Ved prisoverrækkelsen offentliggjorde Great Place to Work for 15. gang listen med de 100 Bedste Arbejdspladser i Europa målt blandt 2.340 virksomheder i 19 europæiske lande.

Artiklen er en genudgivelse (udgivet første gang d. 9. juni 2017). Jobfinder udgiver nogle af de bedste historier fra 2017 i mellem jul og nytår samt i januar.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten

Tophistorier

Debatten
Vær med til at skabe en god debat ved at følge vores debatregler.

For at deltage i debatten skal du have en profil med adgang til at læse artiklen. eller opret en bruger.
settingsDebatvisning